(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie als rechtgeaarde cannabis liefhebber een klein beetje het nieuws volgt weet dat de politie er sinds 1 juli een nieuw ‘wapen’ bij heeft om ons het leven nog zuurder te maken: de drugs-speekseltest. Nog beter opletten is dus het devies, maar dat sloeg een Amsterdammer op wel heel onnozele wijze in de wind!

Het waren afgelopen maand zo’n beetje de meest gelezen artikelen op deze website, die over de invoering per 1 juli van de speekseltest in het verkeer. Onze columnist-advocaat Mr. Veldman wijdde er zelfs twee columns achter elkaar aan waarin hij stelde dat het opletten geblazen is voor blowers. Je kan namelijk zomaar je rijbewijs kwijtraken voor 1 jaar…

Dus wat moet je dan zeker niet in alle openbaarheid gaan doen midden in Amsterdam? Juist, boven op het dak van je auto gaan zitten (!) en daar in alle rust aan een joint gaan zitten lurken.

Prijsschieten voor politie

Wat bezielt iemand om midden in de stad boven op zijn auto een joint te roken en daarna weg te rijden alsof het er allemaal niet toe doet..? [beeld: Andrius Repsys/Shutterstock]

Je begrijpt, dit is echter precies wat een of andere oliebol vorige woensdag deed, en nog wel op de altijd drukke Nieuwezijds Voorburgwal in het centrum van de hoofdstad. Tja, dan wordt het inderdaad ‘prijsschieten voor de politie’ zoals Mr. Veldman in zijn column voorspelde. En inderdaad, nog op de eerste zaterdag van juli toen de speekseltest werd ingevoerd – die behalve drugs als cocaïne en xtc ook wiet kan detecteren – was het al bingo in Heerhugowaard.

En het duurde dus ook niet overdreven lang voordat er iemand mee is gepakt in onze cannabis capitol Amsterdam.

Blowen op je auto

Maar gezien het gedrag van de blower die nu gearresteerd is in het centrum van Mokum, krijg je bijna de indruk dat deze onnozel hals gepakt wilde worden. Immers, wie gaat er nu boven op een auto zitten om een joint te roken? En dan daarna ook nog doodleuk IN je auto stappen en wegrijden?

Dat is niet eens prijsschieten te noemen, dat is zoiets als een weerloze baby zijn speentje afpakken.

De man werd dus direct weer aan de kant gezet door de politie en moest een speekseltest doen. Nadat er wat wangslijm was afgenomen van de kerel was de uitslag – die dan binnen enkele minuten glashard de waarheid vertelt – uiteraard geen verrassing: CANNABIS!

Politie en coffeeshops

Meneer de autodakblower mocht dus mee naar het bureau, meldt dagblad Het Parool ons onder de kop ‘Eerste aanhouding in Amsterdam met nieuwe drugstest‘. Daar zullen ze hem dan nog een bloedtest hebben afgenomen – wat voor 1 juli de enige manier was om drugsgebruik in het verkeer wettelijk vast te stellen. En als die ook positief is (wat in dit geval gegarandeerd zo is), dan zal onze oliedomme antiheld wellicht 1 jaar niet mogen autorijden.

Nou kunnen we onmogelijk zeggen dat dit niet een 100% duidelijk geval van eigen schuld is dikke stomme bult is. Interessanter is echter wat Het Parool op het einde van het nieuwsbericht nog meldt:’ De politie zet de speekseltest alleen in als er aanwijzingen zijn dat een automobilist drugs heeft gebruikt, bijvoorbeeld door opvallend rijgedrag of als iemand wegrijdt bij een coffeeshop.’

Je bent gewaarschuwd, of beter gezegd: je bent opnieuw gewaarschuwd!

[openingsbeeld:  Alexander_P/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)