(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dolle boel op een Duitse begrafenis. Ook al was die dolheid onbedoeld, aangezien per ongeluk de verkeerde cake mee werd genomen door een vrouwelijk horecamedewerker. Een onvervalste Hasch-Kuchen inderdaad, ofwel een spacecake in fatsoenlijk Duits. En dan gebeurde dit ook nog allemaal in de plaats Wiethagen, echt waar!

Haschisch-Kuchen bei Trauerfeier

‘Heikle Verwechslung: Haschisch-Kuchen bei Trauerfeier’, kopt de Duitse tv-zender NDR over de inderdaad best wel heikele geschiedenis, die zich al in augustus afspeelde in het noordoosten van Duitsland maar pas nu naar buiten is gebracht door de autoriteiten uit piëteit met de nabestaanden.

En als we al die mainstream media mogen geloven had het niet veel gescheeld of er waren meer dan 1 persoon in de definitieve kist geëindigd op die zomerdag. Watskeburt?

Leichenschmaus pakt verkeerd uit

In het stadsdeel Wiethagen (hoe verzin je het, hè) van Rostock waren op die dag in augustus 30 mensen bijeen gekomen om de laatste eer te bewijzen aan de gestorvene. Maar in plaats van de geplande ‘würdevolle Trauerfeier’ werd het een drama aangezien bijna iedereen op het einde van de dag knetterstoned was – en dat uiteraard zonder dat ze dit van plan waren geweest, dat moeten we er op deze website natuurlijk wel even bij vermelden.

Tijdens de ‘Leichenschmaus’ werd er zoals te doen gebruikelijk bij begrafenissen in het wat dat betreft doodsaaie (sorry) West-Europa koffie met cake geserveerd. Oh ja, Leichenschmaus is dus niet de naam van een Duitse metalsensatie à la Rammstein maar correct Duits voor ‘begrafenismaaltijd’.

Bijna hadden ze aan 1 kist niet genoeg gehad in Wiethagen… [foto: Ana Kulagina/Shutterstock]

Foutje van mama

Nou ja, die gezamenlijke cake-experience in restaurant Köhlerhof viel dus bepaal niet lekker bij de rouwende familie in Wiethagen. Een werkneemster van de toko had de cake van huis meegenomen, aangezien haar 18-jarige dochter regelmatig de cake voor begrafenissen bakt. En ook dit keer had zij de ‘Trauerfeier Kuchen’ bereid.

Wat mama echter niet wist (waarschijnlijk), is dat dochterlief ook van spacecake houdt, het ondeugende wicht! En laat er nou ook een vette hasjcake naast de onschuldige begrafenisversie liggen in de koelkast van genoemde medewerkster van Köhlerhof. De politie van Rostock dinsdag: “Die Mutter habe wohl “noch einen aus dem heimischen Tiefkühlschrank mitgenommen, ohne dies mit der Tochter abzusprechen.”

Spacecake dochter is de sigaar

Afijn, dat geintje zou dus verkeerd uitpakken. Want de extra cake die mama zonder medeweten van haar cannabisminndende dochter meeneemt, blijkt bij 13 van de 30 gasten zó verkeerd te vallen dat zij met een ambulance naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd!

Diverse begrafenisbezoekers brachten de nacht zelfs noodgedwongen door in het hospitaal.

Tja, dat zijn geen grappen waarom Duitsers kunnen lachen, te meer daar recreatieve wiet nog steeds illegaal is bij de buren. En dus werd de 18-jarige bakster al een dag na de begrafenis gearresteerd. De beschuldigingen liegen er niet om en omdat het zo fraai klinkt doen we die – ter afsluiting – maar eens in het Duits: ‘Fahrlässige und gefährliche Körperverletzung, Störung einer Bestattungsfeier und Verstoß gegen das Betäubungsmittelgesetz’.

[vertaling: ‘nalatig en gevaarlijk toebrengen van lichamelijk letsel, verstoring van een begrafenis en het overtreden van de drugswet’. Overigens heeft niemand van de gasten er iets aan overgehouden, op wellicht een levenslange herinnering aan hun meest bizarre begrafenis na…]
[openingsfoto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]
(advertentie)