(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Daar is ie weer de wietfoto van de week! Dit keer karren we daarvoor naar de echte drugshoofdstad van het land: Rotterdam. Maar het is niet alleen coke die daar de havenklok slaat, ook wiet is populair in 010. Dat blijkt wel uit een Instagram-post van de verkeerspolitie aldaar.

Op transport

Het lastige van wiet kweken voor de handel is het feit dat die handel uiteindelijk van A naar B zal moeten worden vervoerd. Immers, het is met wiet niet zo als met kreeften die je wil oppeuzelen en ‘live’ in het restaurant mag aanwijzen voor executie in 100 graden celsius warm water. Nee, het kweken gebeurt doorgaans niet in de coffeeshop of bij de huisdealer thuis.

In een ouwe doos

Maar het is niet alleen de oogst die van de kweker naar de dealer naar de blower moet. Ook de wietplantjes zelf gaan soms op reis, al is dat doorgaans wel in mini-vorm ofwel kloontjes/stekken. Die zijn per stuk enkele centimeters groot, dus dat gaat makkelijk in een ouwe Bol-doos de auto in. En bijkomend voordeel is dat die kleintjes nog lang niet zo hard meuren als hun oudere zussen later in de cyclus doen.

De bekende geur weer

Dat allemaal ter inleiding op het voorval in Rotterdam, zondag. Daar houdt zelfs of ook de verkeerspolitie zich graag bezig met nuttige taken om de samenleving te vrijwaren van al dan niet gewelddadige criminaliteit planten.

En dat lukte weer eens grandioos omdat de verkeersagenten bij het controleren van een busje de bekende wietlucht meenden op te snuiven. Die bleek bij nog meer controle dus niet afkomstig van verse toppen, en ook niet van een bak stekjes. Nee, in dit bijzondere geval gaat het om grotere dames, kijk maar:

Best bijzonder toch, zo’n transport van een zwik wietplanten van minstens 1 meter hoog. Wat is hier aan de hand; een onverwachte al dan niet afgedwongen verhuizing van de hele plantage? Iemand die wel heel laat zijn stekken is gaan ophalen? Nieuwe beplanting voor een door de regen weggespoelde volkstuin?

Wat het ook is of liever was, je ziet het only in de smelly Dutch summer in de Netherlands people…

(advertenties)