(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CNNBS TOP 50 #39De lijst met oorzaken waardoor er door de politie een voortijdig einde wordt gemaakt aan het leven van wietplanten is schier oneindig. Toch zijn veel oorzaken best te vermijden als je er een beetje nuchter over nadenkt en helemaal als je er wat geld aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan een goede ventilatie en afzuiging in je kweekhok. Je begrijpt, dat deden deze kwekers midden in de zomer dus NIET. Met behoorlijke stankoverlast voor de buren als gevolg. Maar dit specifieke geval in Nijmegen krijgt nog een compleet bizar staartje, op dezelfde dag als dat de plantage door de politie wordt kalt gestellt...

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #39

Hoewel de mussen spreekwoordelijk dood van het dak mieteren, is dat nog geen reden om nalatig te zijn met je koeling en luchtverversing in het kweekhok. Vraag dat anders maar eens aan de Nijmegenaren die maandag zijn opgerold dankzij hun gigantische stankoverlast. En lees vooral verder, want het verhaal krijgt nog een krankzinnige wending op het eind!

Wiet stinkt

Oké, het zal best warm zijn geweest in het huis van twee mannen uit Nijmegen maandag. En al die dagen ervoor, want de zomer heerst stevig in het zuiden des lands. Maar zomer of winter, wietplanten stinken nu eenmaal een uur in de wind en al helemaal als er 278 dames in de bloeifase zijn geraakt. Koolstoffilters aanschaffen voor een paar honderd euro dus en wat pittige ventilatoren laten draaien, en er zal geen (politie)haan naar kraaien.

Soit. Dat deden de twee Nijmegenaren op de Weezenhof 65e straat dus mooi niet. Gevolg was wel dat de buurt ongevraagd kon meegenieten van de groene hobby van de heren. Een stommiteit met serieuze gevolgen dat niet afzuigen van deze telers, want gek geworden van de wietgeur belde een bewoner de politie. Die ruimde de plantage vakkundig op en slingerde het bewijs daarvoor al snel op Instagram:

Hoe heter hoe gekker

Jammer voor de heren wiettelers natuurlijk, maar het verhaaltje krijgt nog een staart van jewelste. Diezelfde avond moest de Politie Nijmegen-Zuid namelijk weer uitrukken naar precies hetzelfde adres aan Weezenhof 65e straat. Watskeburt? Een inbraak, in het huis waar ’s middags de wietkwekerij was ontmanteld! Wat een toeval nietwaar?

Niet waar. De televisie, gereedschap en een stofzuiger… alle gejatte spullen bleken doodleuk bij de buurman van de wietkwekers te liggen. En nou komt ie (we citeren de politie):

‘Die vond dat hij er recht op had nadat hij de hele week last van stankoverlast had gehad van de kwekerij’

(advertenties)