(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Goed, de wietproef – of het ‘experiment gesloten coffeeshopketen’ – gaat gewoon door. Dat was met de nieuwe politieke werkelijkheid in Den Haag nog niet zomaar appeltje-eitje, met name door de huichelachtige houding van de christelijke partijen CDA en CU. Desalniettemin voegen zich vanaf 1 juli aanstaande 8 steden bij Breda en Tilburg, waar de wietproef al sinds half december draait. Hoe het allemaal alweer precies zit met dit reguleringsexperiment zet de Rijksoverheid op een rijtje in een ‘factsheet’.

De wietproef feiten op een rijtje

Nadat er bijna zeven jaar over gepraat was, ging op 15 december 2023 dan toch eindelijk het eerste zakje legale (of beter gezegd gereguleerde) wiet over de toonbank in Breda. Ook bij hun aartsvijand Tilburg begon de wietproef op die dag, de overige 8 gemeenten volgen deze zomer.

Het hadden er 9 moeten zijn, maar de deelname van stadsdeel Amsterdam-Oost is door de reeds genoemde christelijke huichelaars de nek omgedraaid. En dus worden het 10 steden en 10 wiettelers. Maar wat houdt die wietproef alweer in eigenlijk, wat zijn de regeltjes, hoe lang gaat ie duren en zo?

Om dat weer fris in de in 7 jaar volkomen suf gelulde koppies van de cannabisconsumenten te krijgen, publiceerden de ministeries van Justitie en van Volksgezondheid onlangs dus een feitenlijstje a.k.a. een factsheet. En wie zijn wij om dat document niet ook met jullie te delen?

Experiment Gesloten Coffeeshopketen – factsheet pagina 1

 

Experiment Gesloten Coffeeshopketen – factsheet pagina 2

[openingsbeeld: Shutterstock AI]
(advertentie)