(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms zit het mee en soms tegen, een natuurwet die zeker geldt in… eh, natuurgebieden waar guerrillakwekers actief zijn. In het Brabantse Halsteren bijvoorbeeld, waar deze vrije vogel zijn planten die al aardig aan het toppen waren noodgedwongen kwijtraakt. En dat dankzij een ecoloog.

Ecologische waanideeën

Goed, wat is een ecoloog eigenlijk? Een ecoloog is een specialist op het gebied van flora en fauna en onderzoekt de relatie tussen planten, dieren en de omgeving. De uitkomsten van deze onderzoeken geven inzicht in de bestaande ecosystemen en leveren een bijdrage aan het behoud van de natuur.

Je zou denken dat ’s werelds meest nuttige en veelzijdige plant daar ook wel bijhoort, maar dan moet je dus niet in Nederland zijn. Hier beschouwen ambtenaren de cannabisplant als een kwaadaardige exoot die geen plek verdient tussen de flora en fauna. Zoveel wordt wel weer duidelijk uit het geval in Halsters Laag, een natuurgebied nabij – je raadt het al – Halsteren.

De ongewenste vreemdelingen in de natuur bij Halsteren…

Maaiwerkzaamheden ontaarden in plantenmoord

Zo’n ecoloog namelijk liep daar maandag een beetje zijn werk te doen, wat in dit geval inhoudt dat ie ‘het gebied naliep voor maaiwerkzaamheden’, zo meldt Omroep Brabant. Omdat de ecoloog blijkbaar geen waardering heeft voor de cannabisplanten die hij onderweg ergens tegenkwam, lichtte hij Staatsbosbeheer in.

Helaas houden ze bij deze instantie ook al niet van onze geliefde planten. Blijkbaar is er sprake van flinke discriminatie als het gaat om welke planten wel vrijuit mogen groeien in de natuur. En dus werd het harde werken van de onbekende guerrillakweker in Halsteren in de kiem gesmoord.

Een fotogeniek plaatje van Staatsbosbeheer, maar direct erna werd ook deze top afgevoerd en vernietigd, naar goed Nederlands gebruik…

Gestrand met de finish in zicht

Nou ja, kiem… op de foto’s die Staatsbosbeheer vlak voor de moord – na overleg met de Officier van Justitie goedgekeurd – op de dames maakte, blijkt dat de kiemfase reeds lang gepasseerd was. Er zitten al best wat gele blaadjes aan de planten in de potten en we zien al duidelijke bloemvorming (toppen), dus het is allemaal weer verschrikkelijk.

Maar ja, natuur is natuur en daar horen dus niet alle planten zomaar bij, snap je?

(advertentie)