(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We hadden ‘m al een tijdje gemist (nou ja zoals een boer met kiespijn) op CNNBS: de befaamde en belachelijk goed functionerende neus van Oom Agent! Maar zie, daar is ie weer; opduikend en zelfs motorrijdend in het Westland. En daar groeien dus ook andere groenten dan paprika’s en tomaten. 

Daar is ie weer: de sterke henneplucht

Vrijdagochtend rijdt een motorsurveillant in de gemeente Westland rustig op de Heenweg (rare straatnaam, zouden ze er dan ook een Terugweg hebben soms), als hij ‘ineens een sterke henneplucht’ ruikt. We citeren hier uiteraard iemand, en wel de Politie Basisteam Westland op Facebook.

Toch knap als je al motorrijdend in het verkeer – met helm op de kop en al – ineens wiet ruikt, maar soit… het zou zomaar kunnen dat ze je er naar vragen bij de politieopleiding: doet die neus van jou het nog een beetje goed, zeg maar?

Natte hennep

Hoe dan ook, onze motormuis met de superneus ‘besluit een onderzoekje te doen met collega’s van blauw en het hennepteam’, zo lezen we verder. Blauw zijn dan de gewone straatagenten in uniform en bij het hennepteam zullen wel de echte hardcore drugshaters onder de dienders werken.

In ieder geval toog het gezelschap richting de woning waar de motoragent was aangeslagen ware het een goedgetrainde snuffelhond op Schiphol. De oogst? Tien wietplanten, 200 gram gedroogde toppen en 1700 gram ‘natte hennep in een droogrek’.

Tien planten

Tja, dat is nou precies ongeveer wat een doorsnee vredige thuisteler er op nahoudt in zijn binnentuintje. Met tien wietplanten ben je niet – of anders toch hoogst zelden – bezig voor het op peil houden van de stash van een coffeeshop. Dat schiet niet op met een half kilootje wiet per keer namelijk…

Eerder is hier een geweldige slag toegebracht aan iemand die dacht het weer een paar maanden te kunnen uitzingen met zijn eigen oogst, al dan niet uit gecombineerd recreatief/medicinaal oogpunt. Maar nee, een ‘motoragent met speurneus’ heeft dit voorkomen.

Alles is vernietigd en de ‘bewoners zijn aangemerkt als verdachte en zullen later een verklaring moeten afleggen’, aldus de trotse politie in het Westland.

(advertenties)