(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

RollingStoned Top 50 # 45  En niet alleen dreigen, uiteindelijk heeft de gemeente Middelburg wietpatiënt Jean-Paul ’t Gilde daadwerkelijk het huis uitgegooid! Doktersverklaringen en een waslijst aan serieuze aandoeningen, waaronder multiple sclerose, mogen niet baten. De redactie krijgt regelmatig soms hartverscheurende verhalen te horen van mensen die door het krankzinnige cannabisbeleid de dupe worden, hoogste tijd voor legalisering van om te beginnen mediwiet!

Zeeland gaat er prat op dat de zon er de meeste uren schijnt, maar de bestuurders zijn regelrechte galbakken, burgemeester Harald Bergmann van Middelburg voorop. Hij en de woningbouwvereniging zijn van plan de 45-jarige Jean-Paul ’t Gilde uit zijn woning te zetten, omdat hij als MS-patiënt wiet in huis had, zijn enige medicijn dat soelaas biedt…

Als cannabis consument heb je het in de Zeeland bepaald niet fijn. Om te beginnen is het de enige provincie (!) waar overal de wietpas wordt gehandhaafd in de weinige coffeeshops die dit eilandenrijkje telt. Daarnaast ben je ook als zieke inwoner zwaar de pineut als je toevallig cannabis als medicijn gebruikt, zoals dus het geval is bij Jean-Paul. Watskeburt?

Anonieme ‘harddrugs tip’

Een of andere verrader belde de politie in Middelburg met de mededeling dat er bij de aan multiple sclerose lijdende Jean-Paul harddrugs in huis zouden zijn en erin zou worden gedeald. Klinkklare onzin, er werd geen grammetje dope aangetroffen! Wel ‘hennep’ zoals de autoriteiten wiet steevast blijven noemen. Volgens de politie liefst 364 gram. Dat zijn hoeveelheden waarvoor je tegenwoordig in Nederland als ‘dealer’ wordt bestempeld en zonder pardon je huis uit wordt gezet.

12274512_909700059126244_8646703448007007500_n

Jean-Paul lijdt aan MS en gebruikt met toestemming van dokter en neuroloog wiet als medicijn om de symptomen te bestrijden, maar hij dreigt nu 3 maanden dakloos te worden gemaakt wegens ‘dealen’… [foto: Facebook]

Maar in werkelijkheid heeft Jean-Paul, die door zijn ziekte naar eigen zeggen soms nauwelijks nog kan lopen, slechts 14 gram wiet in huis. Tegenover RTL Nieuws verklaart de cannabispatiënt: “Ze vonden veertien gram wiet, en ik had een zak bladeren waar ik thee van zet zodat ik geen last heb van krampen en spastische neigingen. Maar omdat dat bij elkaar meer dan 300 gram woog, gaan ze ervan uit dat ik een dealer ben. Terwijl ik het heb omdat mijn huisarts dat aanraadt. Ik heb ze zelfs een doktersverklaring laten zien.”

Sterker, er zat schimmel in het knipafval (waar je normaal gesproken inderdaad thee van kan zetten) en Jean-Paul was de zooi “gewoon vergeten weg te gooien”…

‘Ik kan echt niet zonder mijn huis’

Aan dit soort schrijnende situaties hebben de gemeente Middelburg – met burgemeester Harald Bergmann van de VVD voorop – de politie en de woningbouwvereniging plat gezegd volkomen schijt. Meer dan 300 gram is dealen, blijft hun standpunt. Met als gevolg dat Jean-Paul op straat dreigt te komen staan! Overigens kan je sinds afgelopen februari bij meer dan 5 gram wiet (!) al onder de brug gaan liggen in Zeeland als je pech hebt, wat een fijne provincie is het toch nietwaar?

Afgelopen vrijdag stapte de gedupeerde MS-patiënt naar de rechter om de gedwongen huisuitzetting te voorkomen. Tegenover RTL zegt de Zeeuw: “Nu word ik misschien op straat gezet. Dan heb ik geen postadres, en dus geen uitkering, en dan kan ik geen medicijnen krijgen. En als ik geen medicijnen krijg, dan verergeren mijn klachten. Ik kan echt niet zonder mijn huis, ik zou niet weten waar ik naartoe moet. In een ander huis gaan wonen kan ik niet zomaar, want ik heb door de MS een hele lage weerstand. Uit huis gezet worden zou echt het ergste zijn dat mij kan overkomen.”

Petitie

De uitspraak van het kort geding is deze week, maar er is ook alvast een petitie gestart om Jean-Paul IN zijn eigen woning te laten blijven. Onder de kop ‘Medicinale cannabis bij MS geen reden voor huisuitzetting’ kan jij ook je steun betuigen aan hem en een duidelijk signaal afgeven aan de bestuurders in Middelburg dat ze daar moeten ophouden met hun belachelijke wietbeleid…

Klik dus even op onderstaande foto en zet je digitale krabbel:

Schermafbeelding 2016-08-24 om 10.23.21

(advertenties)