(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waar een sterke meur niet allemaal toe kan leiden, en dan bedoelen we dus met name onheil. Een 38-jarige man uit Duitsland kan daar over meepraten. Hij werd vorige week in Limburg van de weg gehaald door de Koninklijke Marechaussee, omdat zijn auto stonk naar een gekmakende wiet- en parfummix. Maar die klassieke vermomming van onze geliefde substantie pakte dus grandioos verkeerd uit.

Marechaussee doet ook mee (aan war on drugs)

‘Marechaussee vindt geldbundels in auto bij Heerlen en stuit daarna op hennepkwekerij’, schrijft de Koninklijke Marechaussee zelf op hun Facebookpagina deze maandag. En die ellende vindt dus zijn oorsprong in een heel oude truc uit het Grote Smokkelboek: het maskeren van de immer pregnante lucht van wiet middels een nog pregnanter geurtje: parfum.

Terecht dat de agenten van de Marechaussee dit verdacht vinden, een kerel in een auto die naar parfum meurt, met nog steeds wat vleugjes wiet erdoorheen gemixt. Meekomen dus!

Wiet en cash

‘Na controle bleek in de auto een aantal zakken met henneptoppen te liggen. Verder troffen marechaussees bundels met bankbiljetten, voor in totaal zo’n 9.000 euro’, leren we op Facebook. Bovendien staat er een fotootje bij van de materie in kwestie, voor wie het niet wil geloven van horen zeggen:

Links Duits zwart geld en rechts Nederlandse groene wiet…

Unheimisch

Vette Scheiße dus, maar nog steeds is de stinkpech niet voorbij. Nadat de Duitser vakkundig is kaalgeplukt door onze marechaussees, reist het gezelschap in één ruk door naar een woning en loods in Heerlen. ‘Ook hier werd soft-drugs aangetroffen en een in aanbouw zijnde hennepplantage. Enkele kilo’s hennep zijn in beslag genomen en worden vernietigd’, lezen we.

Al met al geen beste promotie voor parfum dit gedoe. De Marechaussee in Limburg doet verder onderzoek naar het vermeende witwassen en de drugshandel…

(advertenties)