(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hoort de vreemdste dingen over wiet en meestal zijn die niet of slechts gedeeltelijk waar. Neem het nieuwtje dat dit weekend rondging op 112-websites en zo. Politie en vooral ambulancedienst zouden zijn gebeld voor een reanimatie en die noodoproep zou van doen hebben met ‘hennep’… 

Fysiek onpasselijk onmogelijk

Hennep bij reanimatie‘, kopt de landelijke politiewebsite zondagochtend, dus wij schrikken pardoes wakker uit onze vredige THC-slaap! Watskeburt dan? Voor zover wij en met ons de wetenschappelijke wereld weten, is er nog nooit één sterfgeval geweest dat rechtstreeks aan wietconsumptie gekoppeld kan worden. NUL.

Sterker nog; om te overlijden aan vergiftiging door het consumeren van cannabis zou je onmenselijke hoeveelheden in enkele minuten moeten roken. David Schmader is auteur van het boek ‘Weed: The User’s Guide’ en sprak met experts om precies te kunnen zeggen hoeveel je nodig hebt voor een fatale dosis wiet.

We citeren het antwoord uit de bekende Britse kwaliteitskrant The Independent van 8 november 2017: “Even aspirin can kill you if you take too much, but a fatal dose of marijuana would require ingestion of fifteen hundred pounds in fifteen minutes — a physical impossibility for any human, even Snoop Dogg.”

Dit is de berg wiet die dodelijk is (mits je heel snel doorrookt)

Haha, dat lukt dus mooi niemand. We kunnen je zelfs de omvang van de berg wiet laten zien die je zou moeten weg blowen voordat jouw klokje ophoudt met tikken. Let goed op jezelf, linksonder in het beeld:

Houdt het dan nooit op..?

Watskeburt in Hoorn dan?

Goed, terug naar ons kikkerlandje en wel naar het puntje van Noord-Holland. Daar in Hoorn is naar verluidt dus iemand dichtbij die gevreesde wietdood gekomen… hoe zit dat? Zaterdagmiddag werden politie en ambulancedienst gebeld met ‘een melding van een reanimatie in een woning’.

Dat is niet iets om lichtzinnig mee om te gaan en dus spoedden de blauwhemden zich naar het adres in Hoorn. De politie: ‘Ter plaatse bleek het slachtoffer niet gereanimeerd te hoeven worden, maar was er sprake van een man die onder invloed van (mogelijk) drugs verkeerde’.

Aha, drugs. Welke drugs dan precies?

Mislukte olieboeren

Ook daarop geeft de politie ons antwoord. Het gaat bij dit comateuze net-niet-reanimatie geval om: ‘diverse zakken met fijngesneden hennep, hennepbladeren en toppen’. De hele handel, die wij op CNNBS doorgaans omschrijven als knipafval, weegt bij elkaar 9 kilo. Zelfs dat is – hebben we zojuist geleerd – bij lange na niet genoeg voor een overdosis, laat staan als het vooral om blad gaat.

LEES OOK:  6 toepassingen van cannabis knipafval

De man die de angstaanjagende reanimatie-melding deed, blijkt samen met zijn maat (de heren zijn 57 en 36 jaar oud) bezig met het maken van ‘hennepolie van het hennepafval’. Ja dat kan, klik maar even op bovenstaand linkje en lees hoe.

Maar teleurgesteld omdat er niet gereanimeerd hoeft te worden, besluit de politie om beide geschrokken mannen te arresteren en voor verhoor mee te nemen naar het politiebureau… Tja, dan blijven wij toch met één prangende vraag achter: van wat welke wietsoort is dat knipafval in godsnaam?!

[openingsfoto: Rikesh Attadip/Shutterstock]
(advertenties)