(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spektakel in het Brabantse Eersel. Dinsdag viel de politie daar met een of andere smoes – ‘toezicht controle conform de Wet Dieren’ – een pand binnen waar stomtoevallig nét wiet werd geknipt. Omdat drie van de vier knippers ervandoor gingen zette de politie met groot machtsvertoon de achtervolging in. Hoogtepunt (letterlijk) was daarbij de inzet van een heuse helikopter!

Zalig Eersel, maar nu even niet

Eersel is een van de Acht Zaligheden en is met name bekend vanwege de sfeervolle Markt, vertelt Wikipedia ons. Maar het is vooral ook een cannabis wise gesproken strategisch gelegen plaats tussen Eindhoven en de Belgische grens. Ook zalig, cannabis, we horen het je zeggen.

Hoe dan ook, dinsdag gebeurde er in Eersel heel wat meer dan het luidkeels aanprijzen van afgeprijsde kippenbouten op de reeds genoemde sfeervolle Markt. Wat dan? Nou een

GROTE HENNEP VANGST

aldus niemand minder dan de Politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden zelf op haar Facebook-pagina. Watskeburt?

Wiet zoeken met de Wet Dieren

Zoals gezegd is deze cannabis bust er eentje die begint met iets vreemds. We citeren genoemd politiekorps: ‘Naar aanleiding van een toezicht controle conform de Wet Dieren zijn wij vanmorgen naar een pand aan de Grote Aardweg te Eersel gegaan’.

De Wet Dieren?! Als het nou de Wet Planten was geweest, dan had het nog ergens op geleken. Maar goed, eenmaal binnen geraakt roken de dienders ineens-spontaan-out of the blue de welbekende ‘sterke hennepgeur’. En verdomd als het niet waar is, er werd een ‘hennepknipperij’ aangetroffen!

[Wanneer de politie praat over hennep bedoelen ze trouwens geen hennep maar wiet, maar dit terzijde.]

Wietknippers slaan op de vlucht voor politie

Wat een toeval toch weer allemaal. Drie van de vier aanwezige knippers in de hennepknipperij – wat een groot woord is voor een aftandse rommelschuur (zie bovenstaande foto) – hadden weinig zin in een paar stalen handboeien en zetten het op een lopen!

Blijkbaar kom je daar nog een heel eind mee ook, want de politie meldt zelf dat men vervolgens ‘meerdere politie-eenheden, waaronder een politiehelikopter’ moest inzetten om de heren weer te pakken krijgen. Een helikopter om achter drie wietknippers aan te gaan, het mag wat kosten die war on drugs nietwaar?

Gelijk een natte scheet…

Uiteindelijk lukt het de dienders om ook de weggerende mannen in de kladden te grijpen. De knippers blijken allemaal mannen van 35, 53, 55 en 61 jaar oud uit Eindhoven, Helmond en Eersel zelf.

En wat heeft de inzet van deze politiemacht inclusief helikopter (die alleen al kost 12.000 euro per ingezette vlucht) ons als ondermijnde maatschappij opgeleverd? De Politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden: ‘In totaal is er 96,5 kg aan natte hennepplanttoppen aangetroffen en inbeslaggenomen’.

Natte wiet, ook dat nog hahaha…

[openingsbeeld: Meysam Azarneshin/Shutterstock]
(advertenties)