(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Even lekker onbeperkt wokken is er al tijden niet meer bij in het Chinees-Indisch wokrestaurant in het Gelderse Ewijk. Wok Fong Shou aan de aan de Van Heemstraweg is een jaar gelden halsoverkop verlaten. Waarom weet eigenlijk niemand te vertellen. Alhoewel; een maandje geleden vond de politie op de zolder van het pand een wietkwekerij met pak ‘m beet tussen de 700 en duizend planten aan. Dat zou er natuurlijk zomaar iets mee te maken kunnen hebben, of zou het toch de beroerde bami zijn geweest?

Terug naar nu, of beter gezegd afgelopen weekend. Drie Brabantse jongemannen bezoeken zaterdag de woktoko. Niet zomaar drie kwajongens, maar de crew van YouTube channel Urbex Explore (13,4 k abonnees). Die sluipen wel vaker verlaten panden of villa’s binnen om coole filmpjes te schieten, maar wat Ramon Podrabsky (22), zijn broer en een vriend in Ewijk aantroffen overtreft hun stoutste verwachtingen. Wat een schitterende puinzooi!

Niet alleen staat de – inmiddels uiteraard finaal bedorven – kreeft er nog op de gedekte tafels, ze treffen ook de restanten van de wietkwekerij van Wok Fong Shou aan. Denk aan lege bakken waarin de wiet werd gekweekt, knipafval, prepaid-telefoons, speciale potgrond en een afzuiginstallatie. Ja, de politie heeft de boel de boel gelaten vorige maand, zoveel is kraakhelder…

Afijn, wip kijk zelf gerust ook even binnen bij deze wietwoktent!

(advertenties)