(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zeg, heb jij al een bong? Mooi zo, want dan kun je die eenvoudig omtoveren tot een fantastische e-rig met de Hyer Big-E Rig. In dit futuristisch ogende apparaat klem je namelijk gewoon de voet van je bong, om te dabben in een van de meegeleverde kwarts bangers. De Hyer Big-E Rig verhit op de graad nauwkeurig tot wel 400 graden Celsius, dus een stormaansteker is overbodig.

De Hyer Big-E Rig is geen bong en ook geen verdamper maar een apparaat waarmee je een bestaande bong als een elektrische dab-rig kunt gebruiken. Je klemt gewoon je bong in de ‘Big-E’, en plaatst een van de meegeleverde kwarts bangers (14 mm male en 14 mm female) op je bong. Het elektronische verhittingselement verwarmt de banger vervolgens tot de gewenste temperatuur.

Elektrisch dabben met je eigen bong

Als je weleens concentraten zoals wax of shatter hebt geproefd dan weet je dat dat enorm terpy en smakelijk kan zijn, en je er superhigh van wordt. Je moet echter wel goed weten hoe je zo’n glazen of kwarts banger verhit. Als de temperatuur namelijk te hoog is, dan snijdt de dab scherp in je keel waardoor je wel een kwartier staat te hoesten als een blaffende hond. Is de temperatuur daarentegen te laag, dan krijg je alleen wat aromatische damp binnen en zuig je je concentraat misschien wel in je bong.

Met de Big-E Rig van Hyer omzeil je dit probleem in zijn geheel, want die verhit gewoon precies op de temperatuur die je zelf instelt. Hij wordt daarvoor geleverd met twee kwarts bangers, wat als het ideale materiaal gezien wordt om concentraten uit te dabben. Het keramische verhittingselement schuift aan de onderkant in de banger, en zit met een snoer verbonden met de Big-E zelf.

 

400°C in 90 seconden

De Hyer Big-E Rig wordt gevoed door vier 3300mAh li-ion batterijen van 48W, en verhit daarmee razendsnel. Wat zeggen we, binnen anderhalve minuut zit je op 400 graden en eenmaal opgewarmd blijft de temperatuur stabiel en kun je al je vrienden laten meegenieten. Met de batterijen, en zonder bong is de Hyer Big-E Rig ook zeer gemakkelijk mee te nemen. Zolang iemand maar een bong met 14 mm glas op glas verbinding heeft, kun je overal dabben.

De temperatuur is in te stellen met eenvoudige plus en min knoppen, en op de graad nauwkeurig. De LED indicatielampjes geven aan of het apparaat aan het opwarmen is (blauw), klaar is voor gebruik (groen) of in reinigingsmodus staat (paars). De maximum temperatuur is 400 graden Celsiusmaar in de reinigingsmodus wordt de temperatuur nog hoger, zodat eventuele residuen verkolen.

De vier batterijen worden opgeladen met een USB-C kabel en meegeleverde lader, en de Hyer Big-E Rig zelf heeft daarnaast nog een extra USB poort zodat je er ook je telefoon of andere apparaten kunt opladen. Een volgeladen batterij is goed voor wel twee uur continu gebruik of zo’n 25 sessies.

 

Dikke dabwolken

Zoals je mag verwachten van een moderne e-rig, zorgt de Hyer Big-E Rig voor fantastische dabwolken. De temperatuur is goed af te stellen en de kwarts bangers zijn voorzien van een meegeleverde carb-cap. Hoewel de kwaliteit natuurlijk sterk afhankelijk is van de temperatuur en de gebruikte bong, kun je met de Big-E heerlijke damp verwachten. Het kwarts glas zorgt voor de lekkerste dab-ervaring en is ontzettend goed schoon te maken, mede dankzij de handige reinigingsfunctie.

In de lade van de Hyer Big-E Rig kun je tenslotte ook nog een klein beetje wiet of concentraat kwijt. Handig, aangezien het apparaat toch al draagbaar is, en je dus weer wat meer ruimte in je zakken overhoudt als je met de Hyer Big-E Rig op stap gaat.

De Hyer Big-E Rig wordt compleet geleverd met twee kwarts bangers, verhittingselement, USB-C snellader en kabel, oplaadbare batterijen, koppelingskabel, glazen 14 mm adapter, carb-cap en een handleiding. Hij kost €299,- en bestellen kan op Zamnesia.nl.

(advertentie)