(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er is maar één ding nog verwerpelijker dan een (wijk)agent die wietplanten uit de tuin of van het balkon rukt, en dat is een dief. Zo iemand die zelf te beroerd is om de handjes uit de groene mouwen te steken, maar wel in de vroege herfst als een loerende uil speurt naar wietplanten van anderen die hij kan jatten. Bah. Bah. Bah. Die mensen zouden ze nu eens uit hun huis moeten knikkeren voor een maand of drie.

Dat jatten is van alle tijden. en alle plekken. Veel zeldzamer is dat dit gefilmd wordt, zoals in dit geval in het Spaanse Gandesa. Dat is een klein dorpje met drieduizend zielen in Catalonië en dat is weer het epicentrum van de Spaanse wietindustrie zoals jullie wellicht weten. Het stikt er van de cannabis social clubs en menige Catalaan kweekt zelf planten, hetgeen niet eens strikt verboden is door de wet ook.

Des te zuurder als drie onverlaten menen dat het wel oké is om op klaarlichte dag jouw oogstrijpe toppers te komen stelen. Daarvoor klommen ze eerst over een twee meter hoge muur, om daarna met grof geweld de wietplanten uit de potten te trekken en naar een handlanger beneden op de grond te gooien. Die propte de buit in een gereedstaande auto.

Jammer maar helaas en volgende zomer beter dan maar? Nou niet helemaal. Want gelukkig stonden buren van de wietmensen buiten en filmden de brutale roof op klaarlichte dag. En geheel tegen de verwachting in wist de Mossos d’Esquadra (de Catalaanse politie) 2 van de 3 hijos de puta binnen een dag te arresteren. Waardoor we verdorie nog gedwongen zijn ook om eveneens geheel tegen de verwachting in een compliment uit te delen aan die flikken…

(advertentie)