(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben het als cannabis liefhebbers allemaal wel eens meegemaakt, al dan niet uit geldgebrek: de wiet is bijna op! Toch wil je vanzelfsprekend niet broodnuchter blijven, maar wat nou als je geld inderdaad op is, de coffeeshop al gesloten is of helemaal niet dichtbij ligt, of je midden in de nacht zin in THC krijgt? Nou, dan moet je dus dit artikel lezen met 6 tips om het meeste (high) uit weinig wiet te peuren. Plus als bonus nog 2 tips om zulk onwenselijk onheil voortaan beter te managen…

Tip #1 – Denk absoluut niet aan een joint

Dat zit zo; de minst efficiënte manier om high of stoned te worden is door een joint (of blunt) te rollen, omdat zij een hoop wiet vereisen. Gemiddeld, zo blijkt uit onderzoek, zit er tussen een derde en een halve gram in één jonko. En een hoop van die geweldige rook wordt simpelweg verspild.

Dat leggen we even uit: steeds als je niet aan je toeter lurkt blijft de wiet gewoon branden. En de rook met THC erin vervliegt in de atmosfeer waar het werkelijk niemand goed doet, met uitzondering wellicht van de muggen op je kamer.

Denk NIET aan een joint (makkelijk gezegd dan gedaan)… [beeld: Syda Productions/Shutterstock]

Wanneer je nu zo’n stijfkop bent dat je per se een joint wil roken als integraal onderdeel van de wietervaring en je helemaal geen alternatief kunt voorstellen, draai dan in elk geval een kleiner en dunner jointje. Ofwel een stickie! Daar gaat minder wiet in en het rookt ook nog eens beter. Ook je lange vloei-joint binnenstebuiten draaien is nog een mogelijkheid, want daardoor brandt ie echt langzamer…

LEES OOKDe perfecte (binnenstebuiten) joint draaien: 10 (+2 bonus)tips!

Tip #2 – Gebruik een One-Hitter

Een zogeheten One-Hitter – een piepklein wietpijpje voor zoals de naam al verraadt precies één hijs – is niet alleen een handig ding om mee op pad te nemen en in je broekzak te verbergen als je je schoonfamilie bezoekt. Het helpt je ook om het meeste te halen uit je beperkte voorraad.

Vanwege de bijzondere manier waarop ze geconstrueerd zijn, kun je toch een verrassend goeie hit voor elkaar boksen, zelfs als je maar een klein beetje wiet in het pijpje stopt. Is dat niet genoeg om jou high te krijgen, zeg je? In dat geval neem je een chillum, die zal je vier tot vijf goeie hits geven zonder dat je de rest van je mini-stash erdoorheen jaagt…

LEES OOKZo geniet je wél van een one hitter

TIP #3 – Probeer een ‘Glass Blunt’

Wat is dat nou weer, een Glass Blunt vraag je? Het zijn plastic of glazen pijpjes in de vorm van een blunt (en dat is dus een joint met als ‘vloei’ een dun sigarenblaadje – rapper en grootverbruiker Snoop Dogg is er gek op).

De Glass Blunts worden met name in Noord-Amerika steeds populairder en dat is niet zonder reden. Er is namelijk geen sprake van verspilling; er blijft geen stompje over of zo. Ze zijn ook nog eens makkelijk in gebruik en ze geven je een zoals de Amerikanen het zo mooi kunnen zeggen ‘a whopping good blast for your buck’ (waar voor je schaarse waar)…

Tip #4 – Verdampen/vapen in plaats van roken

De kern van vapen is dat je de wiet niet verbrandt maar verwarmt, en dat betekent minder verspilling (nog los van het gezondheidsaspect). Met andere woorden: van precies dezelfde hoeveelheid wiet wordt je met een vaporizer een stuk – tot wel 50% meer – high dan van een joint.

[foto: Peruphotart/Shutterstock]

Bovendien kun je de verdampte wiet weer uit je vaporizer halen en ‘m opnieuw gebruiken in edibles. De wiet is voor het gemak ook al gedecarboxyleerd dus het kan direct in de brownies, cake of wietboter. Je kunt zelfs de verdampte wiet roken, dat smaakt niet overdreven lekker maar het zal wel bijdragen aan je high – en daar is het tenslotte allemaal om te doen nietwaar…

LEES OOKVerdampen gezonder én effectiever dan roken van wiet

Tip #5 – Neem een koffie of wat fruit

We hebben geen idee of het wetenschappelijke bewijs keihard overeind staat – we baseren ons namelijk op een studie uit 2014 met doodshoofdaapjes – maar het drinken van een kleine hoeveelheid koffie zorgt er voor dat een kleine high langer duurt. Overdrijf het echter niet met de zwarte lekkernij, want uit dezelfde studie bleek dat je alleen maar meer naar wiet gaat verlangen als je veel koffie weg tankt.

Twee van deze drie dingen kunnen je high pimpen en het is niet de boterham… [foto: Trekkathon/Shutterstock]

Wat sowieso echt stevig bewezen is, is dat je door het eten van bijvoorbeeld mango’s of noten de high een handje helpt. Het terpeen mycreen in mango’s en het vetzuur omega-3 in noten helpen namelijk om de THC sneller door de bloed-hersenbarrière te loodsen.

LEES OOKDe ideale wietkatalysator is MANGO

Tip #6 – Sla aan het mixen als een kruiden DJ

Veel kruiden zoals salie en tijm bevatten pineen terpenen, die de longen ‘openen’ en het lichaam in staat stellen om makkelijker THC op te nemen. Het mixen van je wiet met deze kruiden laat je daarom langer genieten van je uitgeholde stash én het draagt bij aan je high.

God is a herb DJ… [illustratie: Teddy Mart Kurniawan/Shutterstock]

Het mixen van je wiet met andere kruiden, inclusief CBD, damania of koningskaars maakt je niet meer stoned. Maar het zorgt er wel voor dat je langer kunt roken en dat voelt alsof je je high verhoogt…

Bonustips – Denk vooruit, koop de juiste wiet en grind die!

Zoals wel vaker het geval is, loont het de moeite om vooruit te denken. Niet dat het helpt op het moment dat je naar een zo goed als leeg gripzakje kijkt, maar leer er dan in ieder geval van voor de volgende keer.

De eerste bonustip is dat je de juiste wietsoort inslaat. Voor de gevorderde blower betekent dat wellicht dat je een absoluut THC-monster aanschaft. Keuze genoeg tegenwoordig, zeker ook met al die Amerikaanse strains. Van sterke wiet rook je simpelweg minder om het gewenste effect te bereiken, dat is het idee erachter tenminste.

Voor de geluksvogels met een lage tolerantie, raden we aan om juist het omgekeerde te doen en een minder potente strain in te slaan. Je budget gaat dan langer mee, aangezien de THC-knallers veelal ook de duurdere wietjes zijn.

Zeker dit soort grinders met meerdere compartimenten zijn goeie “kief-vangers”, zeker als je er ook nog eens de juiste strain mee grindt… [foto: Branding Pot/Shutterstock]

De tweede vooruitdenkbonustip is: maal je schaarse wiettopjes fijn met een grinder. Fijngemalen wiet produceert de beste rook omdat het langzaam en gelijkmatig brandt. De hijsjes die je dan neemt zijn groter en meer bevredigend.

Even belangrijk; wat er overblijft na het grinden – ook wel kief genoemd – kan ook nog in een high worden omgezet. Deze fijne cannabis stofresten bevatten namelijk hoog-geconcentreerde THC. Voeg je de kief toe aan wat er nog over is van je voorraadje wiet voordat je gaat blowen en je zult zien dat dit je naar de gewenste hoogte voert. Als je dan ook nog een grinder hebt met een opvangbakje voor die kief zit je helemaal geramd.

[openingsbeeld: Myrioter Art/Shutterstock]
(advertentie)