(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel het volop komkommertijd is, zetten wij toch liever de mango in het zonnetje. Want wat blijkt? Die vrucht beschikt over eigenschappen die de werking van cannabis verhogen, versterken en zelfs verlengen!

Goed nieuws van het fruitfront dus: als je een uur van tevoren een verse mango eet of een verse mango smoothie dan worden de euforische effecten van de cannabis flink versterkt (voor de funblower) en wordt de medicinale werking van wiet verbeterd, met name als het gaat om pijnbestrijding!

Mycrene terpenen

manogDit effect van de mango – sowieso ook nog eens gewoon heel lekker, sappig en gezond van zichzelf – wordt veroorzaakt door een chemische component die bekendstaat als mycrene terpenen. Meestal worden deze terpenen gebruikt voor geurtjes en ze komen voor in cannabis en veel andere planten als hop, citroengras en uiteraard mango’s. Weet je gelijk waarom onze favoriete plant zo stevig kan geuren, om het eens mild uit te drukken. Als de chemische component eenmaal in het lichaam is opgenomen – een stief uurtje nadat je de mango naar binnen werkt dus – dan maken deze mycrene terpenen het mogelijk/makkelijker dat het psychoactieve cannabisbestanddeel THC de zogeheten bloed-hersenbarrière passeert met een veel grotere snelheid en veel efficiënter dan normaal.

Die bloed-hersenbarrière scheidt de bloedsomloop af van het buiten de cellen gelegen extracellulaire vocht van de hersenen. De bloed-hersenbarrière strekt zich langs alle haarvaten van het centrale zenuwstelsel uit. Normaal gesproken duur het ongeveer 7 seconden nadat je wiet rookt voordat de THC een effect heeft op het brein. Door een uur voor het blowen een mangootje te nuttigen, wordt die tijd gehalveerd. Maar de lengte van de high kan er ook mooi twee keer zo lang door duren! Testpersonen die ‘op een mango’ gingen blowen rapporteerden daarnaast ook nog eens een veel intenser euforisch gevoel door de wiet.

Hou rekening met je stofwisseling

Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de snelheid van jouw metabolisme (stofwisseling) als je met mango’s gaat experimenteren. Mensen met een snelle stofwisseling moeten wellicht wat meer fruit nuttigen dan zij die over een traag metabolisme beschikken. Die laatsten kunnen ook beter anderhalf uur voor hun joint aanhouden als de tijd waarop je de mango nuttigt. Zo zijn ze er zeker van dat de mycrene terpenen volledig door hun lichaam zijn opgenomen en hun effect kunnen bewerkstelligen. Een laatste voordeel voor de blowende mens is natuurlijk dat een mango een stuk voedzamer en gezonder is dan de snacks, chips en zoetigheid waar wij doorgaans naar grijpen als het fenomeen vreetkick zich aandient…

 

(advertentie)