(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dinsdag brachten we al het nieuws dat de burgemeester van Brussel pleit voor legalisering van cannabis, en nu kunnen we je toch wel unieke beelden laten zien van de eerste burger van Gent. Mathias De Clercq die tijdens de Gentse Feesten een serieuze hijs neemt van een extra large joint!

Je bent jong en je bent liberaal

Het lijkt dus wel Belgische burgemeestersweek hier op CNNBS, maar zolang zij op positieve wijze aan de normalisering van cannabis bijdragen vinden wij het prima. En het is weer eens iets anders dan zo’n zuurpruim in Amsterdam die op alle mogelijke manieren van de coffeeshops probeert af te komen, nietwaar?

LEES OOKBurgemeester Brussel wil legale wiet en Nationaal Drugsdebat

Mathias De Clercq (40) is een Belgisch liberaal politicus voor Open Vld. Hij is burgemeester van de stad Gent en voormalig Vlaams Parlementslid. Maar sinds dit weekend is hij voor ons vooral een toffe leider van een geweldige stad bij de zuiderburen, en dat alleen maar omdat ie zonder enige gene meedeed aan wat ze daar ‘Zataclan’ noemen.

XL-joint delen tijdens ‘de pétard van peter Gerard’

Volgens de Gazet van Antwerpen staat Zataclan voor: ‘een doldwaas spektakel dat tijdens de Gentse Feesten de draak steekt met alles en iedereen en even vaak als hilarisch de grens van het fatsoen opzoekt’. Nou, dat hebben we geweten!

Tijdens ‘de pétard van peter Gerard’ – onderdeel van de Zataclan – moesten zo veel mogelijk mensen van dezelfde joint trekken. De Clercq brak samen met 38 anderen het record van de vorige dag. Gefeliciteerd ermee en vooral ook met het feit dat de burgemeester hiermee een flinke bijdrage levert aan de normalisering van cannabisgebruik, iets wat zoals bekend in België nog geen uitgemaakte zaak is.

Addertje onder het gras van de Zataclan megajoint

Overigens zat er in de megajoint voor 38 man niet eens THC, maar CBD. Dat verklaart Xavier Cloet van CirQ, dat Zataclan organiseert, in de Gazet van Antwerpen. “Dat is medicinale cannabis en goed voor de rug, de stress en het geweten”.

Op de Facebook van CirQ staan trouwens die geweldige beelden die we je aan het begin van dit artikel beloofden. De ‘Belgische Jaap van Dissel’ is Marc van Ranst en die was er ook bij aanwezig, om vanwege de hygiëne steeds een stukje joint eraf te knippen nadat een van de Gentse feestvierders eraan had gesuckt.

Vlaams Belang kan er niet om lachen

Grappig om te vermelden tot slot, is dat de rechte fatsoensrakkers van Vlaams Belang zich een ongeluk schrokken van de beelden van de Gentse burgervader en subiet een klacht wilden indienen wegens ‘openlijk drugsgebruik’. Omdat deze slimmeriken er ook achter kwamen dat het om een uit de kluiten gewassen CBD-toeter ging, had klagen echter weinig zin meer.

Toch veroordelen ze de actie van Mathias De Clercq, omdat die een voorbeeldfunctie heeft en kinderen geen onderscheid maken tussen CBD en THC en zodoende zou de burgemeester dus zorgen voor het idee dat een joint cool is…

Via zijn woordvoerder reageert de blowende burgervader dan weer heel cool in de Gazet van Antwerpen: ‘Sommige mensen begrijpen de typische humor van de Gentse Feesten duidelijk niet. Ik raad hen een bezoek aan ‘Zataclan’ warm aan’.

(advertentie)