(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als milieubewuste cannabisliefhebber ben je waarschijnlijk ook geen fan van de aloude gripzakjes. Ze houden geen geur binnen, je wiet wordt gemakkelijk platgedrukt, de helft van de kristallen plakt aan het plastic en het draagt bij aan de plasticsoep in de oceaan. Beter stop je je wiet dus voortaan in je eigen Jyarz. Een speciaal potje voor pot.

Een mooie plakkerige top wiet gaat snel achteruit wanneer je die in een plastic wietzakje bewaart. En dat is behoorlijk zonde, zeker als je je bedenkt wat zo’n mooie top je tegenwoordig kost.

Neem om te beginnen de geur van je wiet. Omdat een gripzakje niet luchtdicht is ruik je niet alleen zelf enorm naar wiet, maar gaan ook de heerlijke aroma’s verloren. Dat niet alleen want er blijven letterlijk kristallen met THC tegen de binnenkant van het zakje plakken. Daarnaast wordt je top in een plastic zakje zo plat als een dubbeltje als je niet uitkijkt, en dan hebben we het nog niet eens over het milieu gehad. Afijn, je snapt het: wietzakjes zijn kut voor je wiet.

Wietzakjes zijn kut voor je wiet en het milieu.

Jyarz

Het zou dan ook een goede gewoonte zijn om gewoon je eigen verpakking mee te nemen naar de coffeeshop. Trouwens, ook als je zelf wiet kweekt, kun je je voorraadje voor onderweg beter in een potje stoppen dan in een plastic zakje. Jyarz zijn speciaal gemaakt om een paar gram wiet in mee te nemen en te bewaren. Deze zijn wel luchtdicht (en trouwens ook lichtdicht) en drukken je wiet niet stuk.

Jyarz zijn wietpotjes op zakformaat. De potjes zijn gemaakt van glas, (sowieso het beste materiaal om wiet in te bewaren) maar hebben een vrolijk gekleurde buitenbehuizing. Deze buitenbehuizing is schokbestendig en zorgt ervoor dat jouw Jyarz potje niet breekt als je hem onverhoopt laat vallen. Deze buitenbehuizing blokkeert bovendien licht en is gemaakt van gerecyclede melkkannen.

Classic vs Chico

Jyarz potjes zijn verkrijgbaar in twee formaten, en diverse kleuren (wit, oranje, zwart en groen). Welke je moet hebben hangt dus af van je persoonlijke voorkeur en de hoeveelheid wiet die je doorgaans op zak hebt. De ‘Classic’ Jyarz is de grootste van de twee modellen, en biedt ruimte aan ongeveer 3 gram ongemalen wiettoppen. De ‘Chico’ is het kleinere en dikkere broertje van de Classic. Deze heeft een bredere opening en is wat minder hoog waardoor je wat makkelijker een topje eruit pakt.

Jyarz zijn nu te bestellen op Sirius.nl. De Classic Jyarz kost slechts €15,- euro en voor de Chico betaal je €22,- euro. Een klein prijsje voor je geliefde cannabis toch. 

(advertenties)