(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zelf zijn wij als uitgeverij geweigerd door Rabobank. Ook in legale wietstaten in de USA krijgen cannabis ondernemers moeilijk een zakelijke rekening. Minister van Justitie Eric Holder wil dat de banken direct ophouden met deze discriminatie.

RollingStoned kan er over meepraten. Botweg geweigerd worden door een bank omdat ‘je iets met cannabis te maken hebt’. Ook veel coffeeshophouders, zadenbedrijven en andere cannabisondernemers weten hoe vervelend de banken kunnen doen. Lees nog maar eens ‘Horror!! De Rabobank & onszelf’ en de column van advocaat Maurice Veldman over de misplaatste houding van de bankenwereld. In de VS, waar wiet tenslotte in veel staten al (medisch) legaal is, kampen goedwillende ondernemers met dezelfde problemen, zoals we al eerder melden in ‘Banken VS huiverig met cannabis’.

Maar daar komt er spoedig een einde aan de situatie dat cannabisshops zich geen raad weten met de dagelijkse stapels cash geld. Niemand minder dan justitieminister Eric Holder zei dit weekend dat ‘het afgelopen moet zijn met de moeilijkheden die marihuanaproducenten ondervinden’.

Snel nieuwe richtlijnen

De banken zijn nog bang om zaken te doen vanwege de landelijke wetten, die cannabis nog altijd als een misdrijf bestempelen. “Dit is een probleem van openbare veiligheid”, vindt Holder, “op die plaatsen liggen hoge bedragen contact geld.” De minister vindt dat die cashberg veilig moet kunnen worden opgeborgen binnen de muren van een bank. Hij gaat met spoed nieuwe richtlijnen voor het bankwezen opstellen om dit mogelijk te maken.

Volgt Opstelten Amerikaanse collega?

Nu maar hopen dat dit gezonde verstand ook snel de oceaan oversteekt en onze eigen justitiële hotemetoot Ivo Opstelten de onwillige Nederlandse banken tot de orde roept. Maar de kans dat dit gebeurt lijkt ons eerlijk gezegd ongeveer net zo groot als dat Jamaica alle gouden medailles wint op de komende Olympische Winterspelen…

(advertenties)