(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De legaliseringsgolf van cannabis in de VS heeft een enorme economische boom tot gevolg. Nu is er zelfs een PotCoin. Een virtueel betaalmiddel, net zoals zijn bekende broertje de bitcoin. Wietgeld dus. En geen bank meer nodig om legale cannabiszaken te doen!

Wie zegt er nou dat je afgestompt raakt van blowen? Niet de mensen achter de eerste virtuele wietmunt in elk geval. De website www.potcoin.info staat inmiddels online het ‘mijnen’ is van start gegaan. Elke kweker of wiethandelaar kan dan zijn stash laten omzetten in PotCoins. Dat gaat net zoals bij de succesvolle bitcoin. Elf dagen gelden is de allereerste PotCoin gelanceerd.

Hoe werkt de potcoin?

Voor degenen die niet precies snappen hoe dit elektronische geldsysteem (geen banken, hoera!) werkt: PotCoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de opensourcesoftware die is ontworpen om dit te gebruiken. PotCoins, afgekort POT, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een potcoinadres. Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te faciliteren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging. Daardoor kunnen PotCoins alleen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kunnen worden door die eigenaar.

Doelstelling van de potcoin

Het is dus een technisch verhaaltje, maar de al langer bestaande en zeer succesvolle bitcoin bewijst dat het werkt: zaken doen zonder tussenkomst van papieren geld of banken. De initiatiefnemers van PotCoin zeggen op hun website dat ze er naar uitzien om samen te werken en te groeien met de cannabisgemeenschap. Hun doel is om wereldwijd mining pools te creëren, zodat de PotCoin een succesvol betaalmiddel wordt.

potcoin2De missie van de scheppers van de PotCoin? Alle mensen op aarde verzamelen die marihuana willen legaliseren, en samen een crypto currency voor deze industrie scheppen. Met dit virtuele wietgeld kunnen dan veilig transacties plaatsvinden voor alle gebruikers in de community. “In crypto we trust”, stellen de slimme ondernemers. Je kunt de PotCoin wallet downloaden in Windows, Mac en Linux. De actuele dagkoers van de cannabismunt staat ook op de website.

Eenvoudig en ingenieus

Potcoin crypto currency, the official coin for the cannabis industry. Zo word je welkom geheten op het mining network. Er hangt ook een duidelijke gebruiksaanwijzing bij en er is zelfs een mogelijkheid om te chatten met de ‘virtuele bankiers’ en ‘collega-klanten’. Je kunt ook de taal van de website op Nederlands zetten, maar persoonlijk raden we dat niet aan, omdat je dan vreselijk krom Google translate- Nederlands ziet. Probeer het maar gewoon in het Engels. Als je eenmaal doorhebt hoe de PotCoin in elkaar zit (en je van tevoren wat inleest over grote broer bitcoin), snap je snel genoeg hoe eenvoudig en tegelijk ingenieus het  nieuwste betaalsysteem ter wereld werkt. En anders stel je je vragen gewoon op het PotCoin forum bitcointalk.org.

Meer info over zelf aan de PotCoin gaan, vind je HIER.

Tot slot, hieronder een screenshot van hoe het dus werkt:

beeld poitcoin

(advertentie)