(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

JOG staat voor Jungle Of Green en lijkt zoals de naam al doet vermoeden op een SOG (Sea Of Green) en op een SCROG (Schreen Of Green) maar is iets makkelijker om te doen en uitermate geschikt voor kleine thuiskwekers en hobbyisten. 

Dat Joggen makkelijker is dan Scroggen is niet het enige voordeel trouwens want een goed gejogte plant blijft lager dan een gescrogt exemplaar en is in tegenstelling tot die laatstgenoemde ook nog eens afzonderlijk uit de kweekruimte te nemen of te verplaatsen.

Joggen is een kweektechniek waarbij je de plant steeds omlaag houdt door hem vast te pinnen aan de grond. De plant blijft hierdoor extreem laag aangezien je de grond gebruikt om de plant op vast te zetten, en niet een scrogrek dat op 20 centimeter hoogte zit.

Vastpinnen

Vastpinnen doe je met metalen beugels. Van die dunne metalen kledinghangers zijn handig. Buig ze recht, knip ze in stukken van 35 tot 40 centimeter en buig ze in het midden om. Als je er een in de grond prikt heb je een boogje dat het stammetje van de wietplant perfect naar beneden houdt. Je kunt ook een metalen draad met een plastic coating gebruiken zoals elektriciteitsdraad, zolang je het maar als een soort haring in de grond kunt prikken.

jog2

Joggen

Je begint met joggen als je plant een centimeter of 10-12 groot is. Dan buig je haar voor het eerst omlaag en pin je haar vast. En elke keer als de plant weer een centimeter of 10, 12 gegroeid is, pin je het nieuw gegroeide deel weer vast. Het doel is om de oppervlakte van de pot zo helemaal vol te joggen met wiet. Om vochtproblemen en te dichte begroeiing te voorkomen zou je naar beneden groeiende zijtakken moeten voorkomen of anders afknippen. Je houdt een heel lage plant over met veel toppen. Ideaal voor microkwekers of in een lage tent of kast dus.

Day35Flat (1)

 

 

(advertenties)