(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De toekomst van ons land ligt in handen van de jeugd (zeggen ze) en dus is het verheugend nieuws dat we kunnen melden dat er op de campus van de Technische Universiteit Delft een heuse WIETPLANTAGE is ontdekt.

 

Bollebozenbloemen

Extra verheugend nieuws misschien wel, want als de knapste technische koppen van het land zich op ’s werelds meest nuttige en veelzijdige plant storten is er nog heel veel mogelijk. Denk aan hightech teelttechnieken met superlampen en kniprobots… de techniek staat voor niks!

Maar eerst even de droge feiten. Hoewel de zondag zelfs op de TU Delft geen officiële werkdag is, was het afgelopen zondag toch een drukte van jewelste op de campus. Om te beginnen meurde het er stevig naar wiet. En die walm kwam nu eens niet van een uitgelopen studentenfeestje, maar van een heuse wietkwekerij!

Forensische Opsporing

En dat hebben ze daar in Delft aan de Leeghwaterstraat nog niet eerder gezien, kunnen we vertellen. Althans, er is nog nooit eerder een plantage ontdekt en ontmanteld. Want dat is het wrede lot van iedere wietkwekerij in Nederland, simpelweg omdat een stel politieke onbenullen in Den Haag vindt dat dit zo hoort…

Regionale media weten verder over het unieke TU-geval te melden dat “een team van de Forensische Opsporing lange tijd onderzoek heeft gedaan”. Uiteindelijk werd er in een verdeelstation op de campus dus een wiethok aangetroffen, dat stante pede door een gespecialiseerd bedrijf is opgedoekt en “de hennep is vernietigd”.

Veel bekijks

Regio 15 meldt verder dat er tijdens het oprollen gesproken kon worden van de roemruchte “sterke hennepgeur” en dat de hele operatie op deze Dag des Heren “veel bekijks” trok van de bollebozen die ook in het weekend de campus verkiezen boven de stampot bij moeders thuis.

Helaas kunnen we met geen mogelijkheid achterhalen om hoeveel TU-wietplantjes het hier gaat en evenmin of er een of meerdere studenten zijn aangehouden voor deze grap… Wel kunnen we wat beelden laten zien van  Hart van Nederland:

[het openingsbeeld is een fragment uit bovenstaande video van Regio 15 / Hart van Nederland]
(advertentie)