(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

“Omdat wij wat meer jeugdige volgers willen zullen wij dit bericht in straattaal schrijven.” Aldus de Politie Dieren woensdag op hun Facebook. En nee, dit is dus niet de dierenpolitie maar de politie in het Gelderse  Dieren. Hoe dan ook, over naar hun “Dagelijkse torie tijdens workko” (en ja, dat heeft met wiet van doen).

 

Get a (real) job

Talloze keren hebben wij – en met ons vele andere cannabis liefhebbers – de politie in dit land al opgeroepen om te stoppen met het jagen op wietplantjes en de mensen daarachter, en in plaats daarvan eens achter de échte boeven aan te gaan. Helaas dringt die boodschap maar zeer mondjesmaat door tot de tienduizenden blauwhemden in dit land.

In Dieren – gelegen tussen Veluwe en IJssel in Gelderland, met net geen 15k zielen binnen de grenzen – maakt de politie het deze woensdag helemaal bont. Niet alleen houden ze zich onledig met het opjagen van zojuist genoemde plantjes en mensen, ze gaan er ook nog in straattaal grappig over lopen doen op het grote smoelenboek.

Dagelijkse torie tijdens workko

Zucht… zo komen we er natuurlijk nooit mensen, kijk anders zelf maar:

Victorie kraaien

Wat er precies staat vogel je zelf maar uit, maar het komt neer op het eeuwigdurende, dagelijkse Hollandse Hennepoorlog gezeik: rat tipt politie, politie rukt uit, sloopt wietplantjes en kraait victorie op sociale media – al dan niet in popiejopie taal.

De planten in Dieren die volkomen zinloos de sjaak waren zagen er trouwens zo uit, om toch maar even helemaal compleet te zijn in onze berichtgeving:

Einde oefening.

[openingsfoto:  Mary Doggett/Shutterstock]
(advertenties)