(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op CNNBS komen wekelijks mooie en bijzondere wietsoorten voorbij. Maar hoe komen al die juweeltjes nou eigenlijk tot stand, en wat komt er allemaal bij kijken als je zelf een nieuwe wietsoort zou willen maken? Als je daar benieuwd naar bent, let dan even op want de meervoudig bekroonde breeder Mean Gene deelt zijn beste geheimen over cannabis veredeling. 

Mean Gene is een Amerikaanse cannabis veredelaar, oftewel een breeder. Hij is verantwoordelijk voor wietsoorten als Black Lime, Root Beer, Cherry West, Nubia en Cherry Limeade. Hij heeft prijzen gewonnen op de Emerald Cup, High Times Cup, Secret Cup, Dope Cup, All Hawaii Invitational Cup, Blazers Cup, Chalice en Ego Clash. Kortom, hij weet waar hij het over heeft als het over de veredeling van cannabisplanten gaat.

In dit interview met Ganjier Derek Gilman legt hij uit wat het verschil is tussen selectieve veredeling en gewone willekeurige kruisingen. Hoe je mannelijke en vrouwelijke wietplanten kunt selecteren. Waar je op moet letten, en uit hoeveel planten genenpoel idealiter zou kunnen bestaan om dat ene bijzondere fenotype te kunnen vinden. Soms blijkt dat lelijke eendje namelijk juist precies die plant te zijn waar je naar op zoek was…

(advertenties)