(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Santa Maria in de Amerikaanse staat Californië waren de heiligen vorige week even afwezig toen het zogeheten Cannabis Compliance Team een gigantische wietkwekerij kwam ontmantelen. Er stonden onder het oktoberzonnetje liefst 400.000 wietplanten op een gigantisch oppervlak. Diverse overheidsinstanties zijn twee volle dagen bezig geweest om de boel te slopen…

Legalisering is geen vrijbrief

Hè, maar cannabis is toch sinds 1 januari volkomen legaal in Californië of heb ik soms iets gemist? Nee hoor, zowel medicinale als recreatieve wiet zijn nog steeds legaal in de staat, maar dat wil niet zeggen dat je zonder overheidslicentie dit soort aantallen mag kweken. Integendeel, dat is nog steeds behoorlijk strafbaar! Watskeburt?

Luchtfoto van de immense illegale wietkwekerij in Californië

Wiet tussen de akkers

Op maandag 29 oktober kwamen onderzoekers van het Sheriff’s Special Investigations Bureau met een huiszoekingsbevel aanzetten bij 2700 block op Telephone Road in Santa Maria, de grootste stad in Santa Barbara County in Californië. Het papiertje was een rechtstreeks gevolg van een strafrechtelijk onderzoek naar de illegale teelt van wiet die verborgen zou zijn tussen bestaande landbouwakkers.

Gedurende het onderzoek werd een inwoner van Santa Maria ervan verdacht om valse informatie aan de gemeenteambtenaren te hebben verstrekt, in een poging om een tijdelijke wietteelt-licentie van de staat te verkrijgen.

400.000 wietplanten het haasje

Daarmee speelde hij zich natuurlijk in de kijker van de wetshandhavers en die kregen al snel in de gaten dat de wietteler geen geldige licentie in bezit had, terwijl er op het gigantische terrein toch mooi 400.000 wietplanten stonden, in diverse stadia van groeicyclussen en rijping!

Gezien de omvang van de illegale plantage kregen de rechercheurs assistentie van leden van het Sheriff’s Criminal Investigations Bureau, het Sheriff’s Special Enforcement Team en de California Fish and Wildlife.

Het aantal in beslag genomen wietplanten was het hoogste ooit en de vernietiging ervan duurde dan ook twee volle dagen, zo meldt het Santa Barbara County Sheriff’s Office op zijn website…

(advertenties)