(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn veel manieren om (ongewenst) van je cannabis af te raken, met klikkende buurtgenoten op nummer 1. Maar in het geval van deze 22-jarige jongeman uit Bodegraven is het de vraag of we veel medelijden moeten tonen. Gevalletje eigen schuld dikke bult toch, als je midden op straat politieagenten uitscheldt?!

Hollen en stilstaan

Het was (naar eigen zeggen) een ‘een weekend van hollen en stilstaan’ voor de politie in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn. Iets van 98 meldingen in totaal, maar dat ‘viel nog mee’ volgens de dienders. Wel zat er een aantal meldingen tussen waar de popo (wederom naar eigen zeggen) ‘veel tijd mee kwijt was’.

Benieuwd of dat ook geldt voor die gast uit Bodegraven die op een of andere manier in Alphen beland was en daar op de plaatselijke Julianastraat besloot om eens een lekker potje te gaan schelden op Oom Agent. Maar hoe lang hij vuur spuwde en waarom, dat komen we helaas niet te weten uit de politiemededelingen.

Een ons hasj, inmiddels in bezit van de politie in Alphen aan den Rijn…

Niet handig

Wat we wél weten is dat het niet zo bijster slim is geweest van de jongeman in kwestie. Want uiteraard pikken de flikken het niet als ze zomaar oetlul of lamzak worden genoemd. Toen ze de driftkikker aanhielden bleek meneer een flinke som cash geld op zak te hebben – 700 euro aan briefjes om precies te zijn – en een flinke plak hasj van 100 gram!

Heel veel tientjes op deze politiefoto van de scheldende hasj(drift)kikker…

“Niet handig om te doen”, luidt dan ook het gortdroge commentaar van de politie in Alphen aan den Rijn.

Dom, dommer, domst

Nee, dat kan je wel zeggen. Voor een aanklacht ‘belediging van ambtenaren in functie’ wordt doorgaans een geldboete van 500 euro opgelegd door de rechter. En uiteraard is de scheldende jongeman ook zijn Marokkaanse lekkernij en zijn poen kwijtgeraakt…. aan de politie nog wel want die nam het in beslag!

(advertenties)