(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net als president Donald Trump vorige week bij het opblazen van baardmans nr.1 in Syrië, zijn wij wat ambivalent in het gebruik van het woord hond. Als we zelf over het strand struinen met Fikkie is ie natuurlijk onze allerbeste vriend. Maar wanneer een of andere hond zomaar de bosjes in duikt en er met andermans hasj weer uitkomt… dan is het een vieze hond! Over naar Lopik.

Cake, paddestoel of toch maar hasj?

Eerlijk gezegd dachten wij bij het zien van de politiefoto van de hasj eerder aan eekhoorntjesbrood (das een paddestoel) of een ouwe omacake die achteloos is weggeflikkerd dan aan hasj. Maar als de politie iets zegt zal het toch wel waar zijn, nietwaar?

Dus nemen we voor het gemak maar even aan dat het hier inderdaad om onvervalste Hollandse Hasj gaat. Of Marokkaanse hasj in Nederland, daar willen we vanaf zijn. De feiten eerst maar eens.

Wie hem het eerst ruikt…

Vorige week woensdag-gehaktdag dropt de Politie IJsselstein/Lopik een intrigerend bericht op hun Facebook, onder de kop ‘Wie hem het eerst ruikt….:‘.

Nou is het altijd opletten met dienders die in plaats van de knuppel humor als wapen inzetten, maar in dit geval slaat de titel van hun sociale mediapost zowaar ergens op, aangezien het een rake typering betreft van de neus van de reeds gememoreerde hond die uit de bosjes komt. Al overdrijft de politie dat direct weer door er maar gelijk van te maken dat er ‘een reguliere hond transformeerde in een drugshond’.

‘Enkele vreemde bruine blokken’

Maar ja, feit is en blijft dat de viervoeter tijdens zijn uitlaatrondje opeens de bosjes in dook, ergens in de omgeving van het Zuiderpark te Lopik. En dat niet zonder reden, zo blijkt. Het wezen met een neus die tot wel tienduizend keer beter kan ruiken dan onze menselijke versie, komt tevoorschijn met (en we citeren de politie hier:) ‘enkele vreemde bruine blokken’.

Zeg het maar: hasj of niet? En als de politie gelijk heeft en het is hasj, waarom zou die dan zo open en bloot in de bosjes zijn gegooid?!

Vreemd zien ze er zeker uit ja, maar daar hebben we het aan het begin van dit stukje al over gehad. De politie: ‘De typerende geur die waarschijnlijk de interesse van de hond had gewekt bleek te wijzen op hasj. In totaal is ruim 500 gram hasj in beslag genomen. De waarde hiervan loopt in de duizenden euro’s. De drugs zullen worden vernietigd.’

Stom en stommer

Waarna de humor weer een comeback poging doet via het toetsenbord van de dienstdoende agent in IJsselstein/Lopik. ‘Mocht u de drugs herkennen als uw eigendom voelt u zich dan vrij om ons te bellen en behulpzaam te zijn in een onderzoek naar uw handel/wandel en leverancier. Dit kan via 0900-8844’.

Haha, wij zouden die 5 ons shit liever in de boeken afschrijven als ‘beestachtig bedrijfsrisico’… if you don’t mind. En bij nader inzien vinden we het maar een stom baasje dat ie met vijf ons gratis hasj naar de politie loopt!

(advertentie)