(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De tweede levensweek van de nieuwe lichting wietplanten van Dokter Groen is voorbij. Heel veel is er natuurlijk niet veranderd, buiten het feit dat de Hollands Hope en OE Kush dames weer een weekje ouder en groter zijn. Wel ligt er één plant plat op de aarde. Onze kweekdokter laat zien hoe je zo’n zaailing weer overeind kunt helpen.

Het derde verslag alweer van mijn nieuwe kweekronde. Deze keer kweek ik Hollands Hope en OE Kush planten, welke ik nu dus precies drie weken geleden liet ontkiemen. Ik heb vijf zaailingen van beide wietsoorten maar heb uiteindelijk maar plaats voor negen dames in mijn CNNBS G-Kit. Eén wietplant moet dus weg, en als het aan mij ligt is dat een Hollands Hope.

Het is niet dat ik meer vertrouwen heb in de Kush planten, want als er één wietsoort sterk is, is dat wel Hollands Hope. Deze wietsoort van Dutch Passion is speciaal veredeld om het Nederlandse koude kikkerklimaat te trotseren, en ik wilde weleens weten wat daarvan terechtkomt in een kweekkast binnen. De Kush is een echte binnensoort, en ik ben gek op Kush dus daar wil ik graag vijf planten van in plaats van vier.

One down

Maar dan moeten alle vijf de Kush planten wel gezond het zaailing-stadium doorkomen. En laat één van de vijf Kush dames nou van de week omgevallen zijn! Bij het ontkiemen maakte het worteltje schijnbaar een rare kronkel, die de stam nu verzwakt.

Ik zou de zaailing in kwestie natuurlijk met een satéstokje omhoog kunnen houden zoals ik wel vaker doe. Maar vanwege de kronkel onderaan het stammetje zou dit dan altijd een zwakke plek blijven. Ik moet de kronkel dus op een of andere manier ingraven, zodat hier nieuwe wortels uitgroeien en de plant weer stevig op eigen kracht overeind kan blijven staan.

Omdat het potje al tot de rand gevuld was, heb ik het stammetje niet ingegraven maar er een bergje aarde overheen gedaan. Ik hoop dat dit voldoende is voor de aanmaak van nieuwe wortels, anders moet ik hem bij het verpotten nog maar wat dieper ingraven. Tegelijk met de aarde, heb ik het kleine plantje met een satéstokje rechtop gezet. Hopelijk groeit ze nu weer vrolijk omhoog.

Water en voeding

Veel water en voeding hebben mijn jonge zaailingen nog niet nodig. Elke ochtend geef ik ze een klein scheutje om de dag mee door te komen, en ik doe daar ook een heel klein beetje biologische groeivoeding door. Daarnaast gaat er een drupje biologische micro-meststoffen doorheen en wat gezonde bioactieve humuszuren. Daarna breng ik het voedingswater op een pH- waarde van net iets boven de 6.

Dat was het alweer voor deze week. Een kort verslag dus maar veel is er feitelijk ook niet veranderd. Volgende week zijn de planten weer wat groter, en zullen we zien of de gespalkte plant nog steeds overeind staat. Misschien kan ik dan ook alvast verpotten. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)