(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na een paar weken pauze is onze groene kweekdokter terug. Er moet toch rook uit de schoorsteen komen en welke rook is dan beter dan die van een fijne Kush en een lekkere Hollands Hope? Vooral die laatste is een opmerkelijke wietsoort voor een binnenkweek, erg benieuwd naar de beweegredenen van Dokter Groen…

Vive la voorraad!

Nu de voorraadpotten nog gevuld zijn, heb ik mooi weer een paar maanden de tijd om ervoor te zorgen dat ze dat ook blijven. Gemiddeld kweek ik steeds ongeveer 100 tot 150 gram wiet in mijn CNNBS G-Kit, zodat ik eigenlijk nooit zonder wiet kom te zitten. Een kweekronde kost me ongeveer drie maanden en ik rook gemiddeld dagelijks een grammetje dus dat komt helemaal goed uit.

Komende ronde hoef ik me trouwens al helemaal geen zorgen te maken over mijn wietvoorraad. De zomer komt eraan en dat betekent extra buitenwiet!

OE Kush & Hollands Hope

Buitenwiet is ook meteen de reden dat ik deze keer, naast de smakelijke Kush van Organic Earth, ook de klassieke buitenwietsoort Hollands Hope zal kweken. Wanneer ik de plantjes straks ga toppen of dieven, kan ik daar mooi wat stekken van maken om uit te delen en om buiten te kweken. Daarnaast ben ik eigenlijk wel benieuwd wat deze topper voor buiten, binnen onder het licht van mijn SANlight produceert. Uiteindelijk kunnen wietsoorten die het buiten goed doen, het binnen misschien ook wel buitengewoon goed doen.

Zaad ontkiemen

De zaden die ik hier laat ontkiemen komen uit mijn persoonlijke voorraad, en had ik zodoende nog liggen. Ik ga deze keer toch maar weer voor negen wietplanten in plaats van zestien. Om zestien planten in de CNNBS kweekkast te passen, kunnen de potten maximaal 3,5 liter aarde bevatten. Dit zorgt ervoor dat je in de bloeifase eigenlijk dagelijks water moet geven en dat lukt mij niet altijd. Soms ben ik weleens een weekendje weg, en ik heb de vorige ronde gemerkt dat mijn wietplanten daar dan direct onder te lijden hebben.

Ontkiemen doe ik uiteraard op de mannier die ik altijd toepas, en waardoor het ontkiemen ook altijd lukt. Namelijk tussen natte koffiefilters. Hiervoor knip ik eerst even twee koffiefilters open (één voor de OE Kush zaden en één voor de Hollands Hope zaden), en knip ik van iedere koffiefilter een hoekje af. Hierdoor kan ik de filters makkelijk openen wanneer ze nat zijn, vaak lukt dit namelijk niet goed omdat de laagjes papier aan elkaar plakken.

Vervolgens maak ik de filters nat en stop ik de zaden ertussen. Ik probeer hierbij de puntige kant van de zaden naar beneden te laten wijzen, aangezien daar het worteltje uit groeit. Vaak draaien de zaden alleen alsnog om wanneer ik de natte filters met de zaden daarna in een diepvrieszak stop.

De diepvrieszakken met daarin de koffiefilters met de zaden, hang ik op aan de binnenkant van een van mijn keukenkastjes. Zo kunnen ze in het donker, bij kamertemperatuur ontkiemen. Omdat ze verticaal hangen groeien de worteltjes loodrecht naar beneden, en dat maakt het makkelijker om ze straks in de aarde te stoppen.

Volgende week ben ik er weer en dan zal ik de zaden in kleine potjes met aarde stoppen. Wellicht zijn het dan zelfs al kleine kiemplantjes. In de tussentijd zal ik mijn kweekkast nog even goed schoonmaken. Auf Wiedersehen!

Dokter Groen

(advertenties)