(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Nederland heb je twee voorname oorzaken voor het kwijtspelen van wiet, planten en kwekerijen. Allereerst natuurlijk de kliklijn Meld Misdaad Anoniem. Zo populair is ‘M’ dat je niet zelden in de wacht wordt gezet als je er iemand op deze wijze probeert bij te lappen. De tweede hoofdoorzaak is ons eigen verkeersgedrag. En daarvan hebben we een actueel, schrijnend voorbeeld uit Westerwolde.

De blower tussen de blazers

Natuurlijk moet je ook als wietmens af en toe de auto nemen om van A naar Beter te geraken. In dit geval reed er zodoende in de nacht van vrijdag op zaterdag een man over de wegen in het Groningse Westerwolde. Stomtoevallig (of juist niet, wie zal het zeggen) was ook de politie op dat moment wakker en bezig met het controleren van auto’s en vooral ook hun bestuurders.

Zal je altijd zien dat dan net de wietmens tussen de dronkelappen er wordt uitgepikt. Zo ook hier weer. De buit die de smerissen zowat gratis en voor niks in de handen viel, werd later uitgestald op het plaatselijke politiebureau:

Wit wassen wat groen is…

Helemaal bovenop dit schitterende politiebureau zien we twee boterhammenzakken vol met gezonde groenten en een heel klein mopje hasj liggen. De rest van de flexwerkplek wordt ingenomen door geldbiljetten, waarbij die van 20 en 50 naar goed dealersgebruik de boventoon voeren.

“Een groot geldbedrag en een meer dan gebruikershoeveelheid softdrugs”, schrijft de Politie Westerwolde op Instagram over de nachtelijke vangst. Meteen goed voor een aanklacht wegens “witwassen en het bezit van softdrugs” in dit land, dat begrijp je.

Uitgebonjourd zonder pardon

Maar de honger van de wouten is hiermee nog niet gestild. “Na onderzoek op het politiebureau besloten wij om een doorstap te maken naar een woning in het gebied van @politie_zuidoost_drenthe”, lezen we op Insta.

Waar precies dit huis woont, maakt de politie niet bekend. We schieten ze een foto van wat ze in het huis aantreffen en omschrijven als “een in werking zijnde hennepkwekerij”:

Oei, toch wel pijnlijk om ook dit nog kwijt te spelen op een vrijdagnacht/zaterdagochtend… Behalve de eerder gesnaaide automobilist, werden ook de aanwezigen in het huis met wietplantage gearresteerd.

Moraal van het verhaal: pak liever eens de fiets in plaats van de auto!

(advertentie)