(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik ben van plan om mijn eigen wiet te gaan kweken. Ik wil deze zomer buiten beginnen en dan in de winter binnen gaan kweken. Het is mijn eerste kweek en ik vroeg me af hoe groot de pot moet zijn waar ik mijn planten in zet. Als ik ze voed met de juiste plantenvoeding kunnen ze dan ook in een klein potje staan?

Groetjes en bedankt, David 

Hallo David, goeie vraag. Je zou kunnen denken dat de plant door de voeding in het water ook genoegen kan nemen met een klein potje, alleen is het ook zo dat de wortels ruimte nodig hebben om genoeg wortelhaartjes te vormen. Anders kunnen ze alle voeding die je geeft ook niet opnemen.

Je kunt ervan uitgaan dat een wietplant onder de grond ongeveer net zo veel volume heeft als boven de grond. Wil je een grote plant, dan zul je ook een grotere pot moeten gebruiken. Lees ook eens dit artikel over overpotten.

In een grotere pot groeit een grotere plant, simpel

In een grotere pot groeit een grotere plant, simpel

Succes David!

(advertentie)