(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik heb thuis geen mogelijkheid om een HPS lamp op te hangen en wil eigenlijk weten of het ook mogelijk is om te kweken onder TL-verlichting? Ik wil ook afbloeien onder TL, kan dat? Ik heb 75 Watt T-Neon lampen. Bedankt voor je advies en de complimenten voor dit  geweldige magazine! Groetjes van wietpiet. 

Hoi wietpiet, leuke vraag! Kweken onder TL kan heel goed en ook het afbloeien onder TL is geen enkel probleem. Je wietplanten zullen gewoon groeien en in bloei gaan, net zoals bij een HPS lamp of een speciale LED-kweeklamp.

Dat beantwoord je vraag. Om er nog even over door te gaan; het is natuurlijk niet zo dat je met 75 Watt dezelfde opbrengst hebt als met een 400 Watt HPS lamp. Licht is gewicht, maar met TL verlichting is die een gram per Watt ook gewoon te behalen. Er zijn kwekers die met 600 Watt aan TL verlichting werken en daar ook doodleuk 600 gram vanaf halen. Je kunt weken met gewone TL balken, T5 balken (de dunnere nieuwere TL balken) , spaarlampen of speciale kweek TL verlichting, zoals jouw T-Neons.

fluorescentMarijuanasetup2

Al deze lampen zijn in verschillende kleurenspectrums verkrijgbaar. Bij de T-Neons kun je gewoon kiezen voor een groei en een bloei versie, dus dat is gemakkelijk en je kunt niet missen. Ga je voor gewone TL, T5 of spaarlampen dan moet je even opletten dat je de juiste kleur koopt.

Kies voor de kleur 865 of 840 voor de groei, en 827 of 830 voor de bloei. De laatste twee cijfers staan voor de kleurtemperatuur, 865 is dus 6500 graden Kelvin en 827 is 2700  Kelvin. Afbloeien gaat beter bij een kleurtemperatuur tussen 2100 en 2700 Kelvin en groeien tussen de 4500 en 6500 graden Kelvin. Er wordt ook wel met een combinatie van kleuren gewerkt.

Ook kweken met T-Neon kweeklampen? Ze zijn onder andere te koop bij dutch-headshop.com

Succes wietpiet! Ga voor die 75 grammetjes!

(advertentie)