(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jarenlang was het in november feest in Amsterdam als het legendarische tijdschrift High Times er de internationale Cannabis Cup organiseerde. Tot in 2014, toen de gemeente de zaak zodanig verziekte – door o.a. de bijbehorende expositie te verbieden – dat de Amerikanen er tabak van hadden en onze hoofdstad links lieten liggen. Maar zie, dit jaar keert High Times terug!

Wel Cannabis Cup, geen expositie

Om maar meteen met het minpunt te beginnen: helaas is er geen expo bij de Amsterdamse editie van wat tegenwoordig ‘High Times Live & Legal Cannabis Experience Tour’ heet. En dat is jammer, want dat was altijd een interessant en sfeervol onderdeel dat extra cachet gaf aan het vierdaagse wietevenement. En dus blijft de hennepmarkt op Cannabis Bevrijdingsdag eigenlijk de enige serieuze wietexpo van ons land.

Maar goed, met die beurs begon het gezeik ook allemaal drie jaar geleden: zie ons bericht ‘Cannabis Cup-expo Amsterdam afgelast!‘ uit november 2014.

Samenwerking met Amsterdam Unity Cup

Wat wél blijft is het coffeeshop hoppen door de bezoekers van het High Times. Als je dit jaar – het evenement is van zondag 19 november tot en met woensdag 22 november – deelneemt ben je bovendien automatisch judge. Dus niet alleen overal in de deelnemende coffeeshops samples roken maar ook mee bepalen welke coffeeshops, strains en hasj de prijzen gaan pakken. Voor dit gedeelte werkt de Amerikaanse organisatie trouwens samen met de Amsterdam Unity Cup, een hoofdstedelijk evenement dat juist in het ‘High Times-gat’ was gesprongen na rampjaar 2014!

‘Vier dagen Melkweg

Ook gebleven – of beter gezegd weer terug – is het muzikaal omlijste wietplezier in De Melkweg, dit jaar extra smakelijk opgediend omdat High Times het 30-jarig jubileum viert van de Cannabis Cup. Immers, in 1987 was de allereerste editie in… Amsterdam! Vier dagen lang kan je in de Oude Zaal terecht voor wat De Melkweg zelf zo omschrijft: ‘verwacht dus geen piekfijn georganiseerde concerten of een strak gehandhaafd tijdschema, maar wel een geestverruimende ervaring.

Op de afsluitende woensdagavond rijkt kweekgoeroe Danny Danko van High Times de publieksprijzen uit in de Melkweg. Voor de Amsterdamse coffeeshops – die vaak grotendeels op toeristen draaien – felbegeerde awards omdat ze zorgen voor extra naamsbekendheid en klandizie.

‘Amsterdam en Jamaica iconische plekken’

Behalve naar Amsterdam keert High Times met een wietfestival ook terug naar Jamaica begin maart 2018. Over de buitenlandse edities van hun Cannabis Cup zegt High Times CEO Adam Levin: ‘Amsterdam en Jamaica zijn iconische locaties in de geschiedenis van legale cannabis consumptie, en wij zijn zo gelukkig om naar beide terug te keren met de Cannabis Cup Live & Legal Tour. Dit zijn speciale plekken. Wij zullen er alles aan doen om er zeker van te zijn dat zij die ons vergezellen op deze bestemmingen echt bijzondere ervaringen krijgen die ze hun hele leven niet meer zullen vergeten!’

Tickets

Schitterende woorden, dus we zijn heel benieuwd naar de comeback van High Times in Amsterdam. Mocht je mee willen jureren voor hun Cannabis Cup / Amsterdam Unity Cup, tickets zijn o.a. HIER verkrijgbaar. Voor vier dagen betaal je 200 euro – judge pass plus toegang Melkweg (géén wiet en hasj inbegrepen voor de goede orde) – en 1 dagje gek doen kost 50 euro…

(advertenties)