(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vanaf zondag zou Amsterdam een week lang het toneel zijn van de fameuze High Times Cannabis Cup. Een evenement met een expositie en veel optredens. Maar vanwege problemen met de vergunning gaat het festijn dit jaar – op het allerlaatste moment dus – niet door, althans de beurs.

HT-Amsterdam-webHet entertainmentgedeelte – optredens in de Melkweg met name – gaan vooralsnog wel allemaal gewoon door. De vliegtuigen met Amerikanen die tickets gekocht hebben voor de Cup zijn al in ons land of onderweg, hotels zijn gereserveerd, artiesten geboekt.

Zeker is dat de beursexpositie niet doorgaat. Volgens de lokale tv-zender AT5 is de vergunning te laat aangevraagd waardoor er geen checklist afgewerkt kan worden op de openbare orde en veiligheid. De lokale zender tekent via de gemeente ook op dat er vorig jaar klachten zijn geweest over het internationale cannabisfestijn.

Toeval of bewuste peststrategie van A’dam?

De geruchten dat er problemen waren, gingen gisteravond al rond over de sociale media. Er zou door de organisatie koortsachtig gezocht worden naar een vervanging van de oorspronkelijke locatie. Enkele jaren geleden viel de politie ook al eens met groot vertoon van macht de expositieruimte van de High Times Cannabis Cup binnen. Het zou ons dus ook niet verbazen als er een strategie van de gemeente Amsterdam achter deze nieuwe actie zit: zorgen dat de stad niet langer een aantrekkelijke bestemming is voor cannabistoeristen!

Met het op het allerlaatst afblazen van de Cup geeft burgemeester Van der Laan in ieder geval een signaal in die richting aan de Amerikanen en andere Europese landen van waaruit bezoekers op de hoofdstedelijke coffeeshops en dit wietevenement afkomen. Hoe dan ook, van de roemruchte gastvrijheid van de cannabis capitol of the world – Amsterdam ja – is inmiddels weinig tot niets meer over 🙁

(advertenties)