(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er komen de laatste tijd steeds meer nieuwe en fantastische LED lampen op de markt, ze schieten als ware paddenstoelen uit de grond. Maar een lamp die zich al sinds de begindagen van het LED kweektijdperk heeft bewezen is de Spectrabox Gold waarvan inmiddels ook een tweede versie ontwikkeld is. 

De Spectraboxen bestaan al wat langer en gaan natuurlijk ook met hun tijd mee. Zo is de nieuwe tweede generatie van deze lampen voorzien van meer krachtige 3 Watt leds die je ook in de nieuwste LED-lampen tegenkomt. En ook heeft de voeding een upgrade gehad, die is namelijk zwaarder geworden waardoor die de krachtigere LED’s optimaal kan aansturen. Tot slot heeft fabrikant Led Flower Growlights (LFG) de airflow in de LED geoptimaliseerd.

spectraboxgold-edition-01

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Dat de Spectraboxen al langer en met succes worden verkocht geeft aan dat het hier om een betrouwbaar product gaat. De stevige fundering van de fabrikant zorgt er ook voor dat de Spectraboxen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Ze presteren bewezen goed, getuige de diverse kweektests die de lampen met succes hebben doorstaan. Tegelijkertijd zijn ze aanzienlijk scherper geprijsd dan de nieuwkomers op de LED-markt.

full27803426_aDubbele spectrum controllers

De Spectrabox Gold wordt uitgevoerd met twee Spectrum Controllers, één voor de groei en één voor de bloei. Hiermee is in elke fase van de plantcyclus het ideale lichtspectrum gecreëerd, om zo een maximale opbrengst te genereren. Met de controllers is het dus mogelijk om de seizoenen heel natuurlijk na te bootsen en geleidelijk over te gaan van een meer blauw voorjaarslicht naar een rood najaarslicht. Planten leveren hierdoor zowel kwalitatief als kwantitatief een zeer goede opbrengst.

Ultraviolet LED chips werken preventief tegen schimmels en ongedierte terwijl ze daarnaast voor een beter aroma (essentiële oliën) zorgen

CO2, schimmels en ongedierte

In de Spectraboxen zit een speciale mix van LED’s waarvan de golflengtes goed op elkaar afgestemd zijn, waardoor een soort samenwerking, synergie, optreed. Dit zorgt ervoor dat huidmondjes in de bladeren meer open gaan waardoor er meer CO2 kan worden opgenomen. En iedere kweker weet dat meer opname van CO2 resulteert in een betere opbrengst.

Wat ook erg fijn is is de toevoeging van ultraviolet LED chips. Deze werken namelijk preventief tegen schimmels en ongedierte terwijl ze daarnaast voor een beter aroma (essentiële oliën) zorgen. De Spectrabox Gold-II is verkrijgbaar in 150, 200 en 300 Watt. Ga voor meer info en prijzen naar kweekotheek.nl.

(advertentie)