(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wij werken hier op de redactie van CNNBS, voorheen RollingStoned, al 5 jaar zeer onregelmatig aan de serie ‘Zo verspeel ik mijn wiet op originele wijze’. En net toen we dachten dat we met geschilderde (!) Mexicaanse nepmeloenen vol wiet en een slordig uitgegraven tunnel van honderd meter lang in het oosten van Nederland wel zo’n beetje te kunnen gaan afronden, komt er nieuws uit Hengelo. Over een klein meisje dat – nu al – haar mond voorbijpraat op de kinderopvang, en daardoor de stekkenfarm van haar vader vernachelt…

Risico van het vak

Zoals gezegd, het is eigenlijk een never ending story, de honderden verschillende manieren waarop hardwerkende wiettelers, dealers, coffeeshop exploitanten en andere al dan niet legale amateurs en professionals in het brede commerciële cannabisveld hun handelswaar verspelen.

Maar het geval in Hengelo is wel heel schrijnend, vanuit ons standpunt gezien dan. Watskeburt?

Groene Plantjes

Uiteraard speelt hier ook weer mee dat er een tip is doorgegeven over de mogelijke groene hobby van Paul van N., een 31-jarige jonge vader, vers gescheiden van zijn partner en de moeder van het meisje dat zo meteen de hoofdrol gaat spelen in het bloedige einde van wat de politie omschrijft als ‘een zee aan stekjes’.

Maar nu eens geen boze en/of jaloerse buren in de rol van human rat, maar lieve hardwerkende leidsters van de kinderopvang. Inderdaad, kinderleidsters! Het lieve kleine meisje van papa had op de creche gezegd:

“Bij mijn papa zijn groene plantjes op zolder”

En die brave kinderleidsters denken dan blijkbaar toch ook direct aan wiet. Helaas niet op een positieve manier, want er volgt al snel een belletje vanuit Kids Villa naar het politiebureau van Hengelo.

Ex en warmtemeting

Peuter zegt iets zonder nadenken (wat normaal is, op die leeftijd tenminste). Geschrokken kinderleidsters bellen de politie. Niet leuk, maar wel te begrijpen toch?

Minder aangenaam gedraagt de ex-vriendin en moeder zich. Net uit elkaar of niet, je beaamt toch niet zomaar dat je ex wel eens een hennepteler kan zijn als de politie je dat out of the blue vraagt? Nou ja, niet dus. Pauls ex denkt best dat Paul wel eens in de wiet zou kunnen zitten.

Als uit een warmtemeting blijkt dat het op zolder bij Paul wel verdacht veel warmer is dan bij de buren en/of andere ‘normale burgers’, staat op vrijdag 12 januari de politie voor de deur van Paul.”Toen had ik de tranen in de ogen”, weet Paul zich deze week in de rechtbank te herinneren over dat moment dat hij met zijn ‘zee van stekjes’ gepakt wordt… en dat door toedoen van z’n kersverse ex-vrouw, wat vrome kinderleidsters én zijn bloedeigen peuterdochtertje.

Ja dat zeg ik, de Gamma!

Paul zat bovendien financieel niet lekker bij kas en de auto moest worden gerepareerd. Dus wat doet een mens dan? Gaat ie in de wiet natuurlijk!

Via internet doet hij gratis wat basiskennis op – geen dank – hij zet een moederplant in de tuin en begint fanatiek stekjes te kweken. Toch al gauw goed voor 2,5 tot 3,5 euro per stuk in het circuit, nietwaar?

En weten jullie nog: de growshopwet. Van justitie moeten die allemaal het liefst worden uitgeroeid.

Terwijl deze Paul N. uit Hengelo zijn kweekmaterialen heeft gekocht bij… Marktplaats en de Gamma.

Ja dat zeg ik, de Gamma!

Weinig genade in de rechtbank

Om het helemaal een tear jerker te maken; wietdebutant Paul tapt geeneens de stroom af, hij betaalt gewoon de elektriciteitsrekening! Kortom, Paul heeft een blanco strafblad.

Van ons had Paul géén straf hoeven te krijgen, gezien het gezeik dat hij (ongewild) achter de kiezen heeft: scheiding, politie, rechtszaak.

Het ergste vindt Paul trouwens niet dat gezeik, maar het verlies van zijn schietvergunning. Die mag hij voor de komende 5 jaar inleveren omdat hij nu géén blanco strafblad meer heeft, zomaar ineens.

Als trap na krijgt Paul van de politierechter ook nog een werkstraf opgelegd van 80 uur.

Plus 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

[Een fijne Sinterklaas nog!]
(advertenties)