(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals bekend willen politie en justitie ons doen geloven dat meer dan 80 procent van alle in Nederland gekweekte wiet naar het buitenland gaat. Feitelijk bewijs hiervoor ontbreekt, het is vooral door propaganda ingegeven nattevingerwerk. Maar afgelopen week is er zowaar 150 kilo wiet gevonden die wél voor Engeland bedoeld was!

Nederwiet

De douane bestaat nog mensen, al zie je er nog maar zelden eentje in het wild sinds de grenzen in Europa open zijn gegooid. In Rotterdam bijvoorbeeld, daar werken nog ambtenaren die zich douanier mogen noemen. Zij zijn het ook die vorige woensdag zomaar ineens een partij nederwiet ontdekten die echt voor de export bedoeld is, het mag gerust een bijna-wonder genoemd worden.

Want hoewel de anti-wiet demagogen bij politie en justitie ons graag wijsmaken dat zo’n beetje elke kilo wiet die hier groeit verkocht wordt aan buitenlanders en legalisering daarom zinloos zou zijn, komen wij – die toch dagelijks alle nieuws over cannabis volgen – maar uiterst zelden nieuws tegen dat dit beeld ondersteunt. Het is potdorie eerder andersom, de wiet wordt vanwege de heksenjacht hier juist steeds vaker geïmporteerd vanuit bijvoorbeeld België en Spanje.

Douane schiet raak

Maar zie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit:

Wat je hierboven ziet is namelijk een partij(tje) wiet van 150 kilo, die verstopt zat tussen pallets met wandtegels op weg naar Engeland. Jawel, ‘tussen de dozen met tegels werden ijzeren kisten met pakketten met de drugs gevonden’, aldus een apetrots Openbaar Ministerie op haar website.

Verpakt per kilo

En de smokkelaars hadden nog zo hun best gedaan: per kilootje verpakt in ijzeren kisten. Klaar voor de tussenhandelaren dus overzee, en klaar voor de longen van Britse cannabis consumenten. Maar helaas, beide partijen zullen er nooit iets van zien, want de handel is terstond vernietigd. Bye bye 1,5 miljoen euro…

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)