(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kenny kweekt een rondje Auto Pineapple Express van Barney’s Farm. De planten zijn mooi groen en goed gegroeid alleen gaan ze niet allemaal lekker. Een van de dames staat fier met haar bladeren omhoog maar heeft een trage topontwikkeling, en twee andere planten laten hun bladeren hangen. Kijken of Lieve Muna ze weer een beetje gelijk kan trekken voor Kenny…

Het is altijd gek als wietplanten die in dezelfde ruimte staan, zich totaal anders gedragen. Ik heb het dan niet over verschillen in fenotypen maar echte gezondheidskenmerken. In het geval van Kenny gaat het om twee dames die veel te nat lijken te staan, en één met haar bladeren recht omhoog. Rara, hoe kan dat!?

 

Naam
Kenny
Onderwerp
slaphangende bladeren en traag ontwikkelde toppen
Bericht
Dag Muna, ik ben momenteel bezig met een rondje Auto Pineapple van Barney’s Farm. Die staan onder 2 SF2000 LED’s van Spider Farmer. Temperatuur overdag op de bovenste toppen is ongeveer 25°C en onderaan onder is dit rond de 20°C en ’s nacht ook rond de 20°C. pH-waarde zuur ik af naar ongeveer 6,7 en per liter water geef ik 2 ml Alga Bloom van Plagron bij iedere waterbeurt. Ze staan in een 120×120×200cm tent in Plagron Royal Mix aarde.

Twee planten doen het prima al toont 1 ervan roest plekjes op de hoofdtop (zie foto). Voor de rest doet hij het prima. Van de andere (de grootste) heb ik wel wat mijn twijfels. De bladeren van de ene plant staan constant omhoog maar persoonlijk vind ik de ontwikkeling van de toppen wat traag.
En van de andere gaan de bladeren maar niet omhoog juist. Ongeacht of ik wat meer of minder water geef. Volgens mij was dat het probleem. Vooral de kleine blaadjes rond de toppen hangen het meest slap. Ook de bloei gaat niet echt vooruit. De plant links achter op de foto zit nog in de groei en is er later bijgekomen. Zou je mij hiermee kunnen helpen?

Alvast bedankt

Bijlagen

Slappe bladeren

Hoi Kenny, leuk een rondje Pineapple Express! Maar je hebt wel een opmerkelijk probleem moet ik zeggen. De ene plant laat zijn bladeren slap omlaag hangen, terwijl die van de andere plant bijna recht omhoog staan. En nou is je pH-waarde wel wat hoger dan wat ideaal is maar dat verklaart het ook niet echt. Ik raad je echter wel aan om voortaan gewoon naar een pH-waarde van 6 aan te zuren.

Normaal gesproken betekenen omlaag hangende bladeren negen van de tien keer dat je te veel water geeft. De wortels krijgen dan onvoldoende zuurstof en laten hun bladeren hangen. In dit geval staat er echter een andere wietplant naast, die haar bladeren zo hoog mogelijk houdt, dus wat is hier aan de hand? Ik vermoed dat je planten niet op schotels staan. Als dit zo is dan verzamelt het drainagewater dat onder uit de potten loopt, zich waarschijnlijk in het midden. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat de probleemplant met de slappe bladeren, al het drainagewater opzuigt dat niet door de aarde in de andere potten is opgenomen.

De bruine vlekken in de top zouden weleens toprot kunnen betekenen. Als de blaadjes in het midden van de top rot zijn, krijgen ze geen water/voeding meer waardoor ze bruin worden en uitdrogen. Het hoeft niet maar als deze plant inderdaad veel te nat staat, dan zou dat wel voor de hand liggen. Trek eens aan de bruine blaadjes om te zien of ze gemakkelijk loslaten. In dat geval heb je waarschijnlijk inderdaad toprot. Buig de top in dat geval even open om het te controleren.

Controleer ook even het gewicht van de planten door ze met potten en al even op te tillen. Als de plant met de bladeren omlaag aanzienlijk zwaarder is, dan weet je dat deze inderdaad te veel water krijgt. Zet je planten in dat geval voortaan op schotels, zodat iedere plant alleen het water krijgt dat je zelf geeft en niet stiekem met haar buurvrouw meedrinkt.

– xxx – Muna

(advertentie)