(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Altijd lachen met die politiemensen van ons, zeker als ze zichzelf op de borst roffelen met een supervangst bestaande uit 12,5 kilo peperdure wiet van 32 euro de gram. Uiteraard nieuws dat goed is voor spectaculaire koppen in de mainstream media. Jammer alleen dat het complete nonsens is natuurlijk: doorsnee wiet die 32 euro per gram zou moeten kosten! 

‘Zeer dure wiet’

‘Politie vindt zeer dure wiet bij woninginval: straatwaarde van 32 euro per gram’, kopt bijvoorbeeld ook het Algemeen Dagblad donderdag. Nou, dat moeten wij zien natuurlijk, die superwiet! Zeker als je weet dat volgens het Trimbos-instituut de sterkste wiet in Nederlandse coffeeshops net iets minder dan 16 euro de gram kost.

Eerst maar eens het verhaal van de politie. Onder de kop ‘Bijzondere hennepvondst in Den Haag‘ bericht men er donderdag zelfs op de landelijke politiewebsite over, zo trots zijn ze er blijkbaar op.

Ach, laten we maar simpelweg een screenshot van de gehele tekst (zo lang is die nu ook weer niet) plaatsen:

Californië domineert coffeeshops en zadenbanken al jaren

Vier ton voor 12,5 kilo, dat is toch mooi even 32 euro per gram mensen! Wat is dit voor waanzinnige wiet zeg? Gelukkig hebben de dappere dienders er een foto van gemaakt, anders zouden wij nog denken dat we zelf van het padje af zijn. Komt ie:

Inderdaad, niks bijzonders aan te zien. Californische – al dan niet zoete – wiet kennen we hier namelijk ook al jaren. Je zal lang moeten zoeken naar een coffeeshop waar ze nu nog géén cali-weed op het menu hebben staan, haha. Zelden zul je daar trouwens meer dan 15 euro de gram voor moeten aftikken.

En ook elke zichzelf respecterende cannabiszadenbank biedt al jarenlang strains als Gorilla Zkittlez, Sour Diesel, Gelato, Blue Dream, OG Kush of Blueberry OG aan voor de vredelievende thuisteler met een voorkeur voor Amerikaanse soortjes. Meestal kost dat je ook zo rond de 15 euro, voor drie zaadjes welteverstaan. Haha.

Mag de Haagse politie de Oudejaarsconference 2024 doen?

Denk hier dan óók nog even bij dat er in Californië al jaren sprake is van veel te veel legale en illegale producenten/aanbieders van wiet, met als gevolg o.a. forse prijsdalingen. Even snel googelen en je vindt 1/8 (dat is 3,5 gram!) OG Kush of Blue Dream voor 16 dollar bij de eerste de beste dispensary daarginds. Ofwel iets van 4,5 dollar – ongeveer 4 euro dat is – per gram.

En dat zou dan na een enkeltje Den Haag ineens 32 euro de gram zijn geworden, nota bene in het hart van Nederwietland. Haha.

Nee, ze weten van gekkigheid niet meer waar ze met al die cali-weed naartoe moeten in Californië. Daarom vliegt het spul de hele wereld over, bijvoorbeeld naar Thailand maar zeker ook naar Europa.

LEES OP CNNBS OOKCannabisbranche Thailand lijdt onder illegale import wiet uit VS

En dan zul je net zien dat wat Haagse wijsneuzen van de politie zo’n partijtje overschot-ramsj op de kop tikken en ermee uitpakken alsof ze een enorme illegale goudsmokkel hebben ontdekt.

Hahahahahahahahahahaha.

[openingsbeeld: Shutterstock]
(advertentie)