(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gelukkig sneeuwt het in Nederland lang niet meer zo vaak en heftig als vroeger, maar als er dan weer eens verse witte vlokken vallen kun je de schakelklok erop gelijk zetten. Iemand met een wietkwekerij valt door de mand omdat ie als enige in de straat een sneeuwvrij dak heeft…

Vroeger ja

Nu we het toch over vroeger hebben. In de tijd dat elke commerciële wietteler HPS-kweeklampen gebruikte – simpelweg omdat nog nooit iemand van LED had gehoord – was het schering en inslag dat de groene jongens door de mand vielen bij sneeuw.

Nu zou je denken dat dit gevaar door de komst van de oneindig veel koelere LED-kweeklampen zo’n beetje vergelijkbaar is met de kans op een dijkdoorbraak in Zeeland, maar die vlieger gaat niet helemaal op. Daarover kan een inwoner van het Brabantse Roosendaal sinds deze witte dinsdag ook meepraten.

Quizvraagje

“Wat valt u op aan deze woning?” Met die vraag begint de Politie Bergen op Zoom – Roosendaal eo hun berichtje op X (voorheen Twitter) dinsdag. Die eerste woorden horen bij deze foto:

Tja, behalve wanneer hier sprake is van complete zonnenbankstudio aan huis, is het zo duidelijk als een X-berichtje van Geert Wilders: hier is een plantenvriend grandioos de Sjaak.

Maak uw buurt 🤮 veiliger

Uiteraard zijn er nog maar weinig smerissen die bij het zien van een – of beter gezegd één – sneeuwvrij dak in een verder smetteloos witte straat niet aan wiet denken. En verdomd, ook hier aan de Ambrozijnberg was het bingo.

Op X schrijven de Brabantse agenten namelijk dat ze “een hennepkwekerij aantroffen met 2 kweekruimtes”. Daarna ontspoort het zaakje dan toch wel weer vinden wij, wanneer deze oproep komt: ‘Maak uw buurt veiliger!’

Want dan weet je: de brave en bang gemaakte burger wordt opgeroepen om andere burgers erbij te lappen, zeker als er geen sneeuw op hun dak ligt. Kan ook nog eens volledig anoniem mensen, waar wachten jullie nog op?

Zucht… je zal toch maar een zonnebankstudio aan huis runnen zeg.

LEES OP CNNBS OOK (want tips en zo)Kijk uit met sneeuw, zolderkweker!

(advertentie)