(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wellicht denk je bij het lezen van de titel van dit artikel dat wij hier volledig van het padje af zijn na een uit de hand gelopen paddo sessie of zo. Maar niets is minder waar. Wij zijn gewoon kwaad, boos op een of andere eikel van een commerciële wietteler die het nodig vindt om zijn afval te dumpen. Precies daar waar het hem uitkomt… en dan nog in een sloot ook, zodat grond én water vervuild worden.

Snollebol in Zevenhuizen

Natuurmishandeling. Zo zouden wij het willen noemen als een asociaal figuur zoals deze in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen zomaar pardoes ergens zonder nadenken de complete afgedankte inboedel van zijn wiethok weg flikkert. En dat dan, zoals hier dus in nacht van 8 op 9 september gebeurd is, ook nog eens in het oppervlaktewater.

Nee, dan kan je van ons een heel dikke glijmiddelloze middelvinger in je aso-reet geschoven krijgen, waarna die vinger ook nog eens spontaan spastisch wordt en op het complete oeuvre van de Snollebollekes meedanst in meneer de aso’s darmkanaal…

Teringzooi

In de sloot langs de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen plempte de nachtelijke natuurmishandelaar o.a. ‘vuilniszakken, drugsresten, jerrycans, grondzeil, filters, houten boxen en zeil afkomstig van een hennepkwekerij’, aldus de regionale nieuwssite Gouwe IJssel Nieuws op 1 oktober.

Gelukkig lieten de gemeente Zuidplas en de politie van Waddinxveen-Zuidplas het er niet bij zitten. Uit hun speurwerk kwam een voertuig bovendrijven waarmee de hele teringzooi vervoerd was. En echt smakelijk is het niet, maar uit het betere wroeten in andermans afval kwamen nog ‘meer belangrijke aanknopingspunten’ tevoorschijn.

Karma is een teef

En zo eindigt het toch nog lekker verkeerd voor de natuurmishandelaar en juist voor de rest van het land. Het spoor leidt namelijk naar een verdachte in Utrecht en een bedrijfspand. Daar worden door de politie ‘een groot aantal goederen en producten bestemd voor de hennepteelt aangetroffen’. En dan weet je het wel verder; pandje dicht voor meerdere maanden.

De natuurmishandelaar mag zich nu verantwoorden voor het overtreden van de Opiumwet (wietteelt) en voor een ernstig milieudelict (weggooien restanten wietteelt).

En helemaal leuk; meneertje koekepeertje mag ook de kosten van het opruimen van de sloot betalen. ‘Die zullen vermoedelijk flink oplopen’, weet Gouwe IJssel Nieuws. ‘De Buitendienst van de gemeente Zuidplas is geruime tijd met onder meer een kraanwagen bezig geweest om al het afval uit de singel te verwijderen.’

Haha, iets met karma en zo… ofwel; wees lief voor de natuur als je echt van (wiet)plantjes houdt!

(advertenties)