(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat eerder al zo’n beetje alle deskundigen tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer gehakt maakten van het voorstel van het kabinet om cannabis met meer dan 15% THC voortaan als harddrugs te bestempelen, spreken nu ook de burgemeesters van de 4 grote steden zich hiertegen uit. Ze schreven een brandbrief naar de staatssecretaris van Volksgezondheid.

Mede namens zijn collega’s van Rotterdam, Utrecht en Den Haag, stuurde burgemeester Van der Laan van Amsterdam een brief naar staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. Daarin stellen de burgervaders van de zogenoemde G4 dat de maatregel die het kabinet voor ogen heeft moeilijk uit te voeren valt en niet bewezen positief is voor de volksgezondheid. Met dat eerste bedoelen ze dat de coffeeshops verantwoordelijk zijn voor het THC-percentage in hun wiet, maar dat ze daartoe nauwelijks tot niet in staat zijn, maar wel de tent kunnen sluiten als er ‘harddrugs’ (zware wiet en hasj dus met teveel THC) wordt aangetroffen…

Doof en blind

Nu loopt staatssecretaris Van Rijn (PvdA) wat betreft het softdrugsbeleid slaafs achter minister Opstelten van Justitie (VVD) aan, uit wiens koker dit onzalige plan uiteraard komt. Dus het is zeer de vraag of de brief enige indruk maakt in Den Haag, tot nu toe is Opstelten doof en blind voor elk zinnig argument van wie dan ook als het gaat om (beter) cannabisbeleid. Maar toch, het tekent in ieder geval weer eens duidelijk de discrepantie tussen de hersenpan van Opstelten en de rest van het land inzake wiet.

Voor de liefhebbers, hieronder de volledige brief van de vier burgemeesters over de 15% THC-limiet:

THC-brief_burgemeesters_20-02-2015

 

(advertenties)