(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het leven heb je allerlei gradaties in pech. Je hebt bijvoorbeeld pech door eigen stommiteit, het zal menigeen bekend voorkomen. En zeker Lawrence Ashley die nota bene door een ‘goede daad’ van een andere burger zijn complete wietplantage kwijtspeelt…

Mobiel in andermans tuin

De vrij rampzalige gang van zaken in Johnston County in de Amerikaanse staat North Carolina begon vorige week allemaal met de telefoon van Lawrence Ashley, één van de 121.965 inwoners in de gemeente. Of beter gezegd: zonder de telefoon van de 62-jarige man.

Die bleek de beste kerel dus kwijt te zijn geraakt. In de voortuin van iemand anders nog wel, dus het eerste grote vraagteken bij dit verhaal kan gezet worden: hoe verspeel je in godsnaam je mobiele telefoon in de voortuin van een onbekende?!

Goede Samaritaan

Nou ja, het bleek ook nog eens een onbekende te zijn met het burgerhart op de juiste plaats, want hij was zo eerlijk om de politie te bellen dat ie een mobieltje in zijn tuin – vlakbij de weg overigens – had gevonden.

Oom agent kwam het apparaat netjes ophalen en besloot in al zijn oneindige wijsheid de telefoon aan te zetten om zo de rechtmatige eigenaar op te sporen en hem het ding terug te geven. Maar koud was de smartphone opgestart of er floepten foto’s tevoorschijn van een huis en van wietplanten!

Lawrence mocht voor de politiecamera poseren nadat die zijn telefoon had bekeken…

Nou wonen er zoals gezegd 121.965 mensen in dit district, dus de kans dat iemand dan je huis herkent is vrij klein zou je zeggen. Maar nee hoor, laat deze deputy  nou net wél weten waar het huis woont dat hij op de buitenwietfoto’s ziet.

Aldus toog hij richting Old Fairground Road in de Willow Spring community. Maar onze telefoonloze Lawrence was niet thuis, wellicht nog op zoek naar zijn verloren babbelapparaatje, wie zal het zeggen? Wel zag de politieman de wietplanten van de foto’s in vol ornaat in de achtertuin staan!

Geen legale wiet in North Carolina

Hij droeg de zaak over aan de fijne mensen van de narcotics-afdeling, die een dag later terugkwamen naar het huis en de arme Lawrence in de boeien sloegen. Daarbij kreeg hij aanklachten wegens het produceren van wiet  en het bezit van drugs parafernalia aan zijn broek. Omdat de autoriteiten helaas niet het precieze aantal wietplanten bekend hebben gemaakt, is het lastig inschatten welke straf Lawrence nu boven het hoofd hangt.

Maar in de staat North Carolina zijn ze nog niet zover als in Colorado, dus sowieso dreigt er 3 maanden celstraf: het minimum bij het minimum aantal planten. Wil onze pechvogel zijn rechtszaak in vrijheid afwachten dan moet ie eerst 10.000 dollar borg ophoesten, dus we kunnen wel stellen dat het hier gaat om een ontzettend kostbaar mobiele telefoontje…

[openingsbeeld:  Helen Karter/Shutterstock]
(advertenties)