(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat is er nou leuker dan high vliegen in de baas zijn tijd? Juist. Vandaar waarschijnlijk de truck met geheime, verboden lading die deze week ontdekt werd op Tinker Air Force Base. Een megalading wiet bestemd voor de militairen of een stuurfoutje van de chauffeur… Feit is dat cannabis zowel in het leger als in de staat Oklahoma streng verboden is!

Tinker Air Force Base

In het Amerikaanse leger kan je er eigenlijk wel van uitgaan dat je zonder pardon de laan uit wordt gebonjourd als ze je betrappen op drugsgebruik, waarbij we onze favoriete plant gemakshalve maar even tot die ‘drugs’ rekenen. Lees nog maar eens het artikel ‘Leger VS dumpt hennep-lippenbalsem!‘ van twee jaar geleden. Toen werd een partij prima cosmetica simpelweg vernietigd door het leger omdat er hennepzaadolie in bleek te zitten – waar je dus geeneens stoned van zou kunnen worden al had je het graag!

Agenten laden de dozen wiet uit de vrachtauto…

Kortom, wiet in het leger mag niet. Laat staan in staten waar ze nog niet zo slim zijn geweest om cannabis te legaliseren, zoals bijvoorbeeld Oklahoma. En laat dáár dan net een vrachtauto met wiet Tinker Air Force Base oprijden…

Honderden kilo’s wiet en duizenden porties wietolie

De ellende begon allemaal toen een agent van de Oklahoma Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs Control (OBN) tijdens zijn shift op de basis een vrachtauto controleerde, die overigens volstrekt legitiem het militaire terrein op wilde rijden. Het kostte de cop weinig moeite om te ontdekken dat er in o.a. sporttassen zakken vol met wiet waren verstopt.

Wat heet, in totaal rolde er zomaar 35 dozen met in totaal ‘715 pounds raw marijuana’ uit, ofwel 324 kilo. Ook floepten er nog wat doosjes met duizenden cartridges met THC-vaporizerolie (e-liquid plus zeg maar, haha) tevoorschijn!

Dat is bij elkaar meer dan genoeg voor een gevangenisstraf van vele, vele jaren in de conservatieve zuidelijke staat Oklahoma. En voor de tv-zenders in de regio reden om dit sappig schandaal als ‘breaking news’ te brengen.

Kip ik heb je

Uiteraard willen de (militaire) autoriteiten graag weten wat de bedoeling is. Onderzoekers gaan er vooralsnog vanuit dat de wiet werd gesmokkeld vanuit Pasadena in Californië en op weg was naar New Jersey aan de andere kust van de VS. De smokkelwaar zat echter wel mooi verstopt tussen een legale lading materialen die bestemd was voor Tinker Air Force Base. Zo zat er in de onfortuinlijke truck bijvoorbeeld ook voor 25.000 dollar aan bevroren kip…

(advertenties)