(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog maar een kleine twee weken en dan mogen we weer gaan stemmen, dit keer voor de gemeenteraad. Hoewel de gemeenten niet over legalisering van cannabis gaan – dat doen parlement en regering in Den Haag – is het toch belangrijk dat jij jouw stem niet in rook laat opgaan. Want het coffeeshopbeleid is natuurlijk wel voornamelijk een zaak van de gemeenten! Om je te helpen met een zo groen mogelijke keuze, heeft de Stichting Maatschappij en Cannabis haar ‘Cannabis Kieswijzer’ weer bijgewerkt.

Normaal gaan doen over thuisteelt van wiet

Groen staat hier voor wiet, voor alle duidelijkheid. Op woensdag 16 maart zijn de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen in Nederland, al kan je dit keer vanwege corona ook al op de twee voorafgaande dagen je stem uitbrengen.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, heeft de Stichting Maatschappij en Cannabis de Cannabis-Kieswijzer weer een update gegeven. Deze stichting (zonder winstoogmerk) streeft o.a. naar het bevorderen van de volksgezondheid door cannabis te decriminaliseren, zowel de consumptie als wat zij de ‘kleinhandel’ noemt.

Het belangrijkste wat ons betreft, is echter ‘het bevorderen van de normalisatie van de (thuis-)kweek van cannabis’. Precies wat CNNBS (recreatief) en Mediwietsite (medicinaal) ook al jarenlang doen!

16 grote gemeenten hebben eigen Cannabis-Kieswijzer

Natuurlijk is het ondoenlijk om voor alle 352 Nederlandse gemeenten een eigen kieswijzer te maken, al is het maar omdat er in slechts 102 gemeenten coffeeshops zijn. Maar ook als je niet in een van de 16 grote gemeenten woont die hun eigen cannabis kieswijzer hebben gekregen in 2022, kun je je voordeel doen met de site.

Immers, de standpunten van pak ‘m beet GroenLinks of de PVV ten aanzien van cannabis zullen heus niet radicaal van elkaar verschillen per gemeente. De 16 gemeenten die uitgebreid aan bod komen op de Cannabis-Kieswijzer zijn:

Cannabis-Kieswijzer Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Ga stemmen op 16 maart voor een beter Nederwietland

Op de website van de stichting vind je ook nog informatie over de landelijke politieke partijen ten aanzien van cannabis. En ook hier geldt dat de lokale afdelingen van de diverse politieke partijen echt niet mijlenver afwijken van hun grote broers/zussen in Den Haag.

Kortom, we mogen weer gaan stemmen dus ga ook stemmen! Als je zelf niet wil gaan om wat voor reden dan ook, kan je ook altijd nog je volmacht aan een plantenvriend(in) geven. Elke stem telt tenslotte en iets in rook laten opgaan doe je met een joint, maar niet met je stemrecht…

Direct door naar de Cannabis-Kieswijzer? Klik HIER

(advertentie)