(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het leek een geweldig plan te zijn, maar The First Church of Cannabis kan helaas niet blijven bestaan. Vreemd, aangezien de vrijheid van godsdienst diep is verankerd in de wetten van de Amerikaanse staat Indiana. Wat is hier in Cannabisnaam gebeurd?

De Amerikaanse organisatie van de kerk had het idee om het roken van wiet als religieuze bezigheid te betitelen. Wij kunnen daar wel inkomen, want cannabis is toch wel een Godswonder te noemen.

Afgelopen vrijdag besloot de rechter echter dat religieuze cannabis niet bestaat en het dus geen geloofsovertuiging kan en mag zijn; de kerk moet haar deuren sluiten, het goede idee is gestrand.

Waarom nam de rechter dit besluit?

De angst bestaat, dat wanneer er een religieuze uitzondering gemaakt gaat worden voor het gebruik van cannabis, de politie het te druk gaat krijgen met het aanpakken van illegaal drugsgebruik en de illegale drugshandel. Een kerk als deze zou in die zin aanstootgevend zijn en willekeurig mensen stimuleren om cannabis te gaan gebruiken.

Hallelujah! Bill Levin gaat in hoger beroep.

Niks mis mee toch? Volgens de rechter helaas wel.

Bill Levin, de oprichter van The First Church of Cannabis laat het er niet bij zitten. De organisatie heeft aangegeven in hoger beroep te gaan. De uitspraak van de rechter spreekt de wet immers tegen.

The International Church of Cannabis

Al eerder schreven we over een heuse cannabiskerk. Deze kerk, gevestigd in Denver, heeft meer succes. Met hun motto ‘Love Create Elevate’, dragen deze Elevationisten uit dat je het beste uit het leven moet halen, ongeacht van welk ander geloof je ook aanhanger bent. Alles is verenigbaar; zelfs het geloof in een God en het verrijken van je leven met cannabis.

Amen!

[Openingsfoto: Shutterstock/Incredible_movements]
(advertenties)