(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het geheim van Brest. Dat klinkt best wel als een goeie titel van een spannend boek of goede film. Met in de hoofdrol twee joviale uitbaters van een paar winkeltjes in de Franse plaats Brest (duh). De verhaallijn? Een heerlijke, magische kruidenthee uit het assortiment van die boetiekjes, die gretig aftrek vindt omdat het vele inwoners plezier bezorgt in dit aardse tranendal. Er is alleen geen happy end, want de police national gooit root in het eten.

Dit script is dus keiharde werkelijkheid. Op 1 augustus is de France politie namelijk twee winkels binnengevallen omdat die gezondheidsthee verkochten die niet helemaal strookte met de Franse wetgeving.

De thee zou volgens de verpakking alleen cannabidiol (CBD) bevatten, wat sinds kort gewoon is toegestaan in Frankrijk (chapeau daarvoor!). CBD is een van de werkzame stoffen in cannabis, maar dan zonder psychoactieve werking. En dat mag dus tegenwoordig bij de Fransen.

Enfin, men zou dus niet high worden van deze thee. Mispoes! Het ging namelijk helemaal niet om thee en van de inhoud werden de Brestenaren gewoon apestoned. Sacrebleu!

Nondeju! En wij maar denken dat high tea een Brits traditie was… Beeld: Mahony, Shutterstock

Vermoedelijk werden de bezoekers goed voorgelicht over de bijzondere kwaliteiten van de spacethee, want onder de inwoners van Brest was het een publiek geheim dat je goed knetter kon worden van de ‘kruidenmix’.

En dat is niet zo gek, want zelfs een leek kon na het openen van de verpakking vaststellen dat er helemaal geen kruiden in de zakjes zaten. In de verpakking troffen de agenten heerlijk geurende cannabistoppen aan, in al hun glorie. En in deze toppen zaten natuurlijk ook gewoon rijkelijke hoeveelheden THC.

De uiteindelijk oogst: 2 kilo wiet in beslag genomen. Gendarmerie blij, Brest verdrietig. Merde!

[Openingsbeeld: shockfactor.de, Shutterstock]
(advertenties)