(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tja, het doet toch altijd een beetje pijn wanneer je leest dat gezonde Hollandsche wietplanten de nek wordt omgedraaid. Zeker als het er 2650 zijn, die rustig in de vrije natuur staan te zonnebaden en verder ook niemand kwaad doen. De twee mooie guerrilla wietvelden werden opgespoord door – jawel – een drone.

Guerrilla wietwekers moeten zo langzamerhand toch weten dat ze hun planten niet in nette veldjes bij elkaar moeten zetten. Dan worden ze namelijk gemakkelijk door de drone-luchtmacht van de politie – of in dit geval de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid – gevonden. Twee mooie wietvelden werden deze week op die manier opgerold; 2000 wietplanten in de Dordtse Biesbosch en nog eens 650 in de Hoeksche Waard. Auw!

2000 wietplanten in Dordtse Biesbosch

De inspecteurs van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid sloegen woensdag hun eerste slag, toen ze met hun drone een rondje vlogen boven de Dordtse Biesbosch. De kwekers hadden expres een moeilijk begaanbaar gebied uitgekozen voor hun guerrilla ‘kweekje’ van 2000 planten. Ze vergaten echter om de planten tussen de natuurlijke begroeiing te verspreiden, zodat ze gemakkelijk vanuit de lucht te zien waren. Bij de planten stond ook al een tentje klaar om de oogst in te kunnen drogen.

De aanval op onschuldige wietplanten vanuit de lucht was een gezamenlijke actie van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), meerdere boswachters van Staatsbosbeheer de Biesbosch en de politie. Die laatste doet nader onderzoek, wat dat ook moge inhouden. Geniet nog even van de foto’s want dat is het laatste wat je ooit nog van deze planten zult zien.

De bloeifase moest nog beginnen voor deze wietplanten in de Dordtse Biesbosch. Foto: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Een gecamoufleerd tentje om de toppen in te drogen. Foto: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

In de tent: kennelijk werden er ook wat autoflowers gekweekt, mooie toppen voor een kweek in de vrije natuur! Foto: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Wie ook wietplanten in de natuur heeft staan, mag gerust even gewaarschuwd worden want in verschillende natuurgebieden wordt deze dagen gezocht met drones. Helaas weten de inspecteurs maar al te goed dat wietplanten rond deze tijd van het jaar beginnen aan de bloeifase, en een mooi formaat hebben om vanuit de lucht te kunnen worden opgemerkt. Hoe ver je de planten ook van de bewoonde wereld zet, met een drone kan in korte tijd een goot gebied worden onderzocht. De oplossing? Verspreid de planten onregelmatig tussen de natuurlijke begroeiing.

En dan gaan we nu over naar de Hoeksche Waard, want daar werden op donderdag 2 augustus nog eens 650 wietplanten vermoord…

650 wietplanten in de Hoeksche Waard

Ook hier ging het om een gezamenlijke actie van politie, buitengewoon opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer en de drone van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Boven een natuurgebied in de Hoeksche Waard werden de 650 wietplanten gespot. In dit geval werden ook twee mensen, die onderweg waren naar de planten aangehouden. Tegen die personen zouden we willen zeggen, ontken alles!

Boven de Zeehondenplaat hadden de ambtenaren al eerder wietplanten gevonden, en op drie locaties was te zien dat er voorbereidingen getroffen waren voor de komst van guerrilla wietplanten.

Demonisering

Nou, we zullen je de bekende demonisering van de politie over een ‘typisch zomerprobleem’, dat het allemaal niet zo onschuldig is als het lijkt en geweld, liquidaties, afpersing, corruptie en ga zo maar door, verder maar besparen. Daarvoor ga je maar naar de website van de politie.

[Openingsfoto: politie]
(advertenties)