(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij blijft maar groeien, de lijst met bijzondere oorzaken voor het plotse einde van een wietavontuur. Neem Eindhoven, dat toch al de bijnaam ‘De Gekste’ draagt, afgelopen maandag. Daar rukten wat politiemensen uit naar aanleiding van een melding over een gestolen graafmachine. En die werd gevonden ook, in een weiland. Waar stomtoevallig ook die welbekende ‘sterke hennepgeur’ in de lucht hing. Exit professionele knipruimte next door met 80 kilo wiet! Natte wiet nog wel.

Alles bij de politie begint met een melding

Het leven hangt van de toevalligheden aan elkaar, zegt de bekende Limburgse filosoof Max Verstappen wel eens en hij heeft nog gelijk ook. De toevalligheden waarover we het nu hebben speelden zich af op en nabij de Castilliëlaan in Eindhoven. Het toeval begon echter zoals meestal wanneer er wiet in het spel komt: met een melding.

In dit geval had die melding hoegenaamd niets van doen met cannabis echter, het ging zoals gezegd om een gestolen graafmachine. Blijkbaar is dat ook handel tegenwoordig. En verdomd als het niet waar is, die gejatte graafmachine stond inderdaad moederziel alleen op een weiland bij de Castiliëlaan.

Kijk, zo ziet een hedendaags ‘professionele hennepknipperij’ er dus uit…

Politieneuzen in het weiland

En hadden de agenten het daar nu maar bij gelaten… Maar nee hoor, de neus zit niet voor niks prominent op hun kop geplakt en dus snoven de dienders nog snel even een sterke hennepgeur op bij het veiligstellen van de gestolen graafmachine. Dat weten we trouwens dankzij Instagram, waar de Politie Eindhoven in woord en beeld verslag doet van de dolle maandag daarginds.

Ach weet je wast, laten we hen anders gewoon even citeren (inclusief emoticon 😉 middels een screenshotje:

Natte wiet is geen rookbare (of verkoopbare) wiet

Stop. Als je zelf wel eens verse wiet hebt geknipt weet je dat die nogal nat is. Wat heet, na fatsoenlijk drogen en curen blijft er van het natte spul – of bruto gewicht zoals de politie het hier noemt – nog maximaal een kwart van het gewicht in rookbare wiet over.

Maar dat weerhoudt de mainstream media er natuurlijk niet van om uit te pakken met koppen als ‘Politie vindt 80 kilo hennep in professionele hennepknipperij in Eindhoven‘ (Eindhovens Dagblad).

Soit. Bovenstaande toont vooral weer eens aan hoe de factor geluk/ongeluk zich er toch altijd weer tussen weet te friemelen… Nou ja, heel vaak toch wel zeker!

(advertentie)