(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een vreemd, zeg maar gerust stinkend zaakje dit weekend in het uiterste zuiden van ons kikkerland. In Landgraaf, bekend van het jaarlijkse Pinkpop festival, liep het oogsten van wietplanten compleet uit de hand. In plaats van het gebruikelijke knip- en rookfeestje werd het matten en rippen, met inbreng van twee ongenode Zuid-Hollandse gasten!

Klappen voor de klager

Normaal gesproken behoort het oogsten van je binnenwiet plantage een  vreugdevolle gebeurtenis te zijn, na maanden van harde handenarbeid. Eindelijk die toppen eraf halen, netjes kaal knippen, afwegen en er alvast ééntje draaien met razendsnel in de magnetron opgedroogde kraakverse Nederwiet. Maar in een woning aan de Beatrixstraat in het Limburgse Landgraaf verloopt het vrijdagavond allemaal net effe anders, en een stuk minder vreugdevol ook. Watskeburt?

Net nadat de katholieke kerkklok 12 keer heeft geslagen om het wisselen der dagen aan te kondigen, belt iemand de politie dat er in genoemd pand iets aan de hand is. Iets vreemds zelfs, want een burger die last had van geluidsoverlast uit het betreffende pand en daar iets van ging zeggen werd door de man die open deed pardoes naar binnen getrokken!

Dat lukte echter niet, waarna de klagende burger er – heel verstandig – als de spreekwoordelijke haas vandoor ging. De geluidsman veranderde spontaan van gedachten, besloot de klager niet meer naar binnen te willen trekken maar er juist buiten achteraan te rennen. Toen ie ‘m te pakken had deelde hij enkele klappen uit.

Vreemde plotwending

Geen wonder dus dat de politie werd gebeld, je moet het ook niet overdrijven met die buren. En al helemaal niet als je godnondeju net een binnenhok hebt geoogst! Want dat is wat de gealarmeerde politiepatrouille aantrof in de woning aan de Beatrixstraat in Landgraaf: een net geoogste wietplantage. Plus vier mannen.

 

En dan wordt het echt een vreemd, zeg maar gerust een stinkend zaakje. Want de vier mannen vertellen dde dienders dat juist zíj het slachtoffer van een misdrijf zijn, aangezien ‘er meerdere mannen de woning waren binnen gedrongen, die de geoogste hennep onder bedreiging van een wapen meegenomen hadden’.

Het jatten van andermans wiet, dat doe je niet… [foto: A.Dina/Shutterstock]

Geluidsoverlast veroorzaken, tikken uitdelen aan een burger die daarover klaagt en dat terwijl je zelf net met vier man een wietplantage hebt geoogst die dezelfde avond nog is geript… er zijn saaiere zaterdagavonden voor te stellen, zelfs in Landgraaf.

Arrestatiegolf

Hoe dan ook, de politie krijgt het zowaar op basis van getuigenverklaringen en verder onderzoek voor elkaar om uit te vogelen dat het om twee vreemdelingen in het Limburgse heuvelland gaat, ofwel westerlingen. En dat niet alleen, de twee mannen van 24 en 26 jaar oud worden zaterdagmiddag reeds in de boeien geslagen in hun woonplaats Ridderkerk.

Maar daarmee is de arrestatiekous nog niet af natuurlijk. Want rippen van wiet is dan wel verachtelijk en met die twee Ridderkerkers – gearresteerd wegens diefstal met geweld – hoeft niemand medelijden te hebben… het kweken van wiet is ook nog steeds niet toegestaan. En dus krijgen ook de vier mannen uit de wietwoning aan de Beatrixstraat handboeien om, gearresteerd omdat ze de Opiumwet niet naleven.

En zo lieve vreedzame hobbykwekende lezer met maximaal 5 wietplantjes, wordt de cannabisdruk op het politie- en justitieapparaat alleen nog maar groter…

[openingsbeeld:  Guingm/Shutterstock]
(advertenties)